x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Meteorologii anunță, în sfârșit, zăpadă la Bâlea Lac, unde a fost neobișnuit de cald în această perioadă

Meteorologii anunță, în sfârșit, zăpadă la Bâlea Lac, unde a fost neobișnuit de cald în această perioadă

05 Noi 2013   •   19:27
Meteorologii anunță, în sfârșit, zăpadă la Bâlea Lac, unde a fost neobișnuit de cald în această perioadă

Meteorologii au anunțat că începând de miercuri e posibil să ningă la peste 2.000 de metri altitudine, în zona turistică Bâlea Lac, în Munții Făgărașului, unde de cinci ani nu s-au mai înregistrat, în această perioadă, temperaturi atât de ridicate, informează agerpres.ro.

În primele zile ale lui noiembrie, termometrele au arătat temperaturi cuprinse între 7 și 9 grade, cu plus, în timpul zilei, a precizat meteorologul Udo Reckerth, de la stația meteo Sibiu. Potrivit acestuia, în 4 noiembrie 2008, la Bâlea Lac s-au înregistrat plus 10 grade, iar în primele zile din 2004, tot aici, au fost plus 14-15 grade.

Vremea caldă de afară nu este privită cu ochi buni de proprietarii de cabane de la Bâlea Lac care își doresc ca iarna să vină mai repede pentru ca turiștii să vină să schieze sau să se bucure de construcțiile de gheață — unice în România — care vor fi ridicate în luna decembrie.

Dacă vremea se va răci și va ninge suficient la Bâlea Lac, peste o lună de zile va începe construcția singurului hotel de gheață din România, care este rezervat în totalitate deja pentru Revelion. Încă din septembrie, un număr de 30 de turiști englezi s-au grăbit și au rezervat hotelul de gheață de la Bâlea Lac, pentru petrecerea de Revelion. 

×
Subiecte în articol: balea lac hotel gheata