x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Metoda "Accidentul" din penitenciar. Cum poţi "câştiga" mii de euro cu un simplu telefon

Metoda "Accidentul" din penitenciar. Cum poţi "câştiga" mii de euro cu un simplu telefon

24 Mar 2014   •   16:09
Metoda "Accidentul" din penitenciar. Cum poţi "câştiga" mii de euro cu un simplu telefon

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat Judecătoriei Brăila arestarea preventivă a inculpaţilor Bucşă Victor Aurelian şi Culache Ioniţă, pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.
Cererea a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi care a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele celor doi inculpaţi, pe o durată de 30 zile.
Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 4 martie 2014, în timp ce se afla încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, inculpatul Bucşă Victor Aurelian a sunat-o pe partea civilă T. F., din municipiul Cluj, pe care a indus-o în eroare prin „metoda accidentul”, determinând-o să îi trimită, în cursul aceleiaşi zile, printr-un serviciu de transfer de bani, în trei rânduri, sumele de 5.000 lei, 7.000 lei, respectiv 3.000 Euro.
În zilele de 9 şi 10 martie 2014, în timp ce se afla încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, inculpatul Culache Ioniţă a sunat părţile civile M. M. şi Ş. E., ambele domiciliate în mun. Brăila, pe care le-a indus în eroare prin acelaşi modus operandi, determinându-le să remită, prima, sumele de 9.000 lei şi 3.000 euro, iar cea de-a doua suma de 17.500 lei.
În vederea ridicării sumelor de bani sus-menţionate, inculpatul Culache Ioniţă a apelat la prietena sa, inculpata Radu Adriana Alina (aflată, în prezent, în stare de arest preventiv în cauză). Aceasta din urmă s-a deplasat în locurile de întâlnire stabilite, unde, după o prealabilă supraveghere a părţilor civile M. M. şi Ş. E., după plecarea acestora, a ridicat din două pubele de gunoi amplasate în loc public (Parcul Monument şi Parcul Grădina Mare din mun. Brăila) sumele de bani.
Până în prezent, a fost recuperată o parte din totalul prejudiciului cauzat, cercetările continuând în vederea lămuririi cauzei sub toate aspectele, se precizeaza intr-un comunicat de presa remis redactiei de catre Biroul de Presa al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. 

×