x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator “Mi-aţi luat banii copiilor!”. Copleşit de datorii, şi-a dat foc în incinta băncii

“Mi-aţi luat banii copiilor!”. Copleşit de datorii, şi-a dat foc în incinta băncii

de Cristinel C. Popa    |    20 Mar 2015   •   17:29
“Mi-aţi luat banii copiilor!”. Copleşit de datorii, şi-a dat foc în incinta băncii

Un ieşean disperat că nu mai face faţă cheltuielilor lunare s-a gândit să se răzbune pe el însuşi dar şi pe cei cărora le datorează bani. Aşa că a pătruns în interiorul băncii la care are împrumut şi şi-a dat foc.

“Mi-aţi luat banii copiilor!”, a strigat el înainte de a se autoncendia în sediul unei filiale ieşene a unei banci.
Copleşit de datorii, ieşeanul, în vârstă de 47 de ani s-a stropit cu diluant şi si-a dat foc. Câţiva angajaţi ai băncii au intervenit cu un stingător pentru a-i stinge flăcările.

Martori care au dorit să-şi păstreze anonimatul spun că înainte de a-şi da foc, bărbatul ar fi avut o altercaţie cu mai multe persoane care lucrează la bancă. Ieşeanul a fost transportat la Spitalul de Urgenţă “Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Medicii l-au diagnosticat cu arsuri pe cinci la sută din suprafaţa corpului. “Probabil are şi probleme familiale, de asta a făcut ce a făcut, altfel nu pot să îmi închipui că şi-a dat foc degeaba. Avea nişte probleme. Şi într-o astfel de situaţie ajungi la disperare. Probabil ratele l-au făcut să aleagă să-şi dea foc chiar aici, la banca aceasta”, a spus o persoană ce era la faţa locului în momentul incidentului.

Conform declaraţiilor medicilor, bărbatul avea şi alte necazuri înafara datoriilor la bancă. El a recunoscut în faţa cadrelor medicale că suferă de depresie şi că de aproape doi ani nu a mai luat medicamentele pentru tratarea afecţiunii. “Echipajul de prim ajutor a intervenit la un pacient în vârstă de 47 de ani cu o tentativă de autoincendiere.

Pacientul a fost adus în Unitatea de Primire Urgenţă a Spitalului “Sfântul Spiridon” fiind diagnosticat cu arsură la nivelul feţei şi la nivelul urechii pe o suprafaţă sub cinci la sută din suprafaţa corporală, însă fără leziuni care să îi pună viaţa în pericol.

El va fi evaluat şi probabil internat în clinica de Chirurgie Plastică şi Arsuri, necesitând tratament de specialitate. Pacientul a declarat că suferă de o depresie diagnosticată şi tratată anterior”, a spus prof.dr. Diana Cimpoeşu, şeful UPU- SMURD de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi. Reprezentanţii băncii au evitat să dea un răspuns cu privire la incident. 

 
 

×