x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe TEROAREA unui ostatic al Statului Islamic: Mi-a pus pistolul la tampla si a apasat pe tragaci... Click!

TEROAREA unui ostatic al Statului Islamic: Mi-a pus pistolul la tampla si a apasat pe tragaci... Click!

15 Mar 2015   •   19:52
TEROAREA unui ostatic al Statului Islamic: Mi-a pus pistolul la tampla si a apasat pe tragaci... Click!

Javier Espinosa a relatat jurnalistilor britanici teroarea la care a fost supus in timpul celor sase luni pe care le-a petrecut in captivitate, ostatic al extremistilor jihadisti ai Statului Islamic.

Espinoza, un ziarist spaniol, a fost tinut ostatic de militantii Statului Islamic incepand cu decembrie 2013, in orasul Alep, in nordul Siriei.
"The Beatles" era numele grupului de jihadisti britanici care il supraveghea, condus de Jihadi John, un londonez in varsta de 26 de ani, prezent in majoritatea clipurilor video in care islamistii le-au propagat in media online si in care au fost asasinati mai multi ostatici.

Espinoza spune ca marea placere a lui Jihadi John era sa le descrie ostaticilor momentul decapitarii lor, lucru pe care il facea in fiecare zi.
"M-au asezat pe podea, descult, cu capul ras si cu o barba deasa, imbracat in uniforma portocalie, cea care a facut faimoasa inchisoarea americanilor de la Guantanamo.
Jihadi John dorea sa obtina maximum de dramatism din aceasta situatie. A adus si o sabie veche, de genul celor folosite de armata otomana in razboaiele Evului Mediu. Avea o lama de aproape un metru lungime si un maner din argint. Dupa ce a fluturat sabia ca amenintare, a scos un pistol Glock, mi l-a pus la tampla si a apasat pe tragaci de trei ori. Click. Click. Click. Nici acest procedeu de intimidare, simuland executia, nu parea sa le satisfaca pe de-a intregul placerea de a ne provoca spaima.
A fost unul din numeroasele episoade de tortura fizica si psihica, de privatiuni si umilinta, realitatea de fiecare zi a celor cei 23 de ostatici tinuti captivi de Statul Islamic", a povestit Espinoza.

×