x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mihai Chiţac va fi supus unei expertize medico-legale

Mihai Chiţac va fi supus unei expertize medico-legale

23 Oct 2008   •   00:00

Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a dispus, astăzi, efectuarea unei expertize medicale de către Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici, pentru a se stabili dacă generalul în rezervă Mihai Chiţac suferă de o boală gravă care face imposibilă executarea pedepsei de 15 ani, primită pentru reprimarea Revoluţiei de la Timişoara.




Expertiza va fi efectuată în dosarul în care Mihai Chiţac solicită întreruperea executării pedepsei pe motive medicale.
Avocatul său, Dan Ioan, a depus în instanţă acte medicale care atestă că generalul în rezervă suferă de afecţiuni grave ale sistemului cardiovascular, sistemului nervos şi ale prostatei. De altfel, Chiţac le-a spus magistraţilor că în prezent, are dese crize de inimă, iar tratamentul primit la Spitalul Penitenciarului Jilava nu dă rezultate. Familia lui Chiţac a acceptat să plătească contravaloarea expertizei, următorul termen al procesuluii fiind fixat pentru 19 noiembrie.
Şi în cazul generalului în rezervă Victor Atanasie Stănculescu instanţa a decis efectuarea unei expertize medico-legale.
Victor Atanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac se află încarceraţi la Spitalul Penitenciar Jilava. Completul de nouă judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins, pe 15 octombrie, recursul generalilor în rezervă Victor Atanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac, condamnaţi de Secţia penală a ÎCCJ în dosarul Revoluţiei de la Timişoara, la 15 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav. Decizia este definitivă şi irevocabilă. Magistraţii ÎCCJ au decis pe 2 aprilie 2007 condamnarea la câte 15 ani de închisoare a generalilor în rezervă Victor Atanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac pentru omor deosebit de grav în dosarul Revoluţiei de la Timişoara. Pe latură civilă, instanţa a admis în parte plata de către cei doi, în solidar cu Ministerul Apărării, de despăgubiri cerute de părţile civile din proces.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: romania chitac