x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mihai Gâdea și Adrian Ursu, la comisia specială pentru evaluarea democrației

Mihai Gâdea și Adrian Ursu, la comisia specială pentru evaluarea democrației

10 Mar 2016   •   12:58
Mihai Gâdea și Adrian Ursu, la comisia specială pentru evaluarea democrației
Sursa foto: Mihai Stetcu

Comisia specială pentru evaluarea stării democraţiei şi a statului de drept din România a organizat, joi, o dezbatere privind raportul dintre calitatea democraţiei şi libertatea presei la care au participat și Mihai Gâdea și Adrian Ursu.

“Probabil nu suntem singurii care am trecut prin aşa ceva. Probabil am considerat că asta este societatea în care trăim. Aceste lucruri trebuiesc investigate. Cine i-a cerut lui Sorin Blejnar, un individ profund corupt, cine i-a cerut să facă aceste controale şi această formă de represiune şi suprimare? A venit apoi CNA, asupra căruia cred că există nişte comisii parlamentare care ar trebui să-şi exercite atribuţiile de control. Cu toţii am privit cum o doamnă cerea închiderea unui post de televiziune şi toţi reţinem că preşedinta CNA a fost prinsă inventând plângeri, la adresa postului nostru. Noi a trebuit să plătim sume uriaşe. O formă de suprimare este cea de amendare” a spus Mihai Gâdea, CEO Antena 3.

“Parlamentului I s-a interzis să îşi exercite drepturile. E inadmisibil ca o comisie parlamentară să cheme un şef de parchet, în România zilelor noastre se aplică sancţiuni jurnaliştilor şi oamenilor politici, dacă fac diverse comentarii legate de justiţie. Dar justiţia poate face orice. E nevoie de reechilibrarea acestor relaţii. Senatul pare să fie singura instituţie care încearcă să îşi redescopere menirea, să redevină o instituţie în slujba oamenilor care i-au votat. România de astăzi nu mai este condusă de oameni aleşi, ci de sinecurişti şi securişti” a apreciat Adrian Ursu.

×