x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mihail Vlasov, urmărit penal pentru şantaj

Mihail Vlasov, urmărit penal pentru şantaj

15 Mai 2014   •   14:06
Mihail Vlasov, urmărit penal pentru şantaj

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Mihail Vlasov, fost preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.

Potrivit unui comunicat al DNA, la data de 5 mai 2014, Mihail Vlasov, folosindu-se de un înscris olograf, l-a ameninţat pe preşedintele interimar al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), prin darea în vileag a unei prezumtive fapte de corupţie ce ar fi compromiţătoare pentru acesta, în scopul de a dobândi pentru sine un folos nepatrimonial, constând în evitarea tragerii la răspundere penală pentru faptele penale săvârşite în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, aspecte sesizate de noua conducere a instituţiei organelor de urmărire penală.

"Concret, la data de 5 mai 2014, președintele interimar al CCIR a fost contactat telefonic de Vlasov Vanda, fiica lui Vlasov Mihail (care este inculpat, trimis în judecată în altă cauză) care, în aceeași zi, i-a înmânat un plic „sigilat”, comunicându-i că este din partea tatălui ei. Plicul conținea o scrisoare olografă scrisă și semnată de Vlasov Mihail. Destinatarul afirmă că, după citirea scrisorii, s-a simțit amenințat, în sensul că i s-a creat o stare de temere, atât pentru sine cât și pentru familia sa, mai ales că la finalul scrisorii era specificat „n-aș vrea să sufere și copiii altuia”. Anterior primirii scrisorii de amenințare, destinatarul, președintele interimar al CCIR ar fi fost contactat telefonic de mai multe ori de către Vlasov Mihail care i-ar fi spus, sub diverse forme, că „nu este bine ce face”, cu referire exactă la activitatea acestuia în cadrul și în exercițiul funcției pe care o deține la Camera de Comerț și Industrie a României.

În opinia președintelui interimar, aceste amenințări directe ar fi în legătură cu demersurile făcute de forurile de conducere din C.C.I.R. după demiterea din funcția de președinte a lui Vlasov Mihail, privind atragerea răspunderii penale și patrimoniale a acestuia pentru faptele comise în timpul mandatului său. La data de 15 mai 2014, lui Mihail Vlasov i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală de suspect și acuzațiile din prezentul dosar, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală", se mai arată în comunicat.

Joi, Mihail Vlasov a fost chemat la sediul DNA, unde procurorii i-au adus la cunoştinţă noile acuzaţii.

Mihail Vlasov a fost trimis în judecată în data de 7 aprilie, pentru trafic de influenţă, după ce a cerut un milion de euro de la un om de afaceri, în schimbul influenţei pe care a lăsat să se creadă că o are asupra arbitrilor din cadrul Curţii, astfel încât aceştia să pronunţe o hotărâre arbitrală favorabilă acestuia.

Şi fiica acestuia, Vanda Vlasov, fost prim-vicepreşedinte al Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional, a fost pusă sub acuzare de DNA, după ce a pus două angajate ale instituţiei să falsifice acte, în încercarea de a-l elibera pe tatăl ei din arest.


×
Subiecte în articol: mihail vlasov Vanda Vlasov santaj