x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mii de litri de combustibil, furați de ROMÂNI pe aeroportul Fiumicino

Mii de litri de combustibil, furați de ROMÂNI pe aeroportul Fiumicino

15 Dec 2018   •   09:02
Mii de litri de combustibil, furați de ROMÂNI pe aeroportul Fiumicino

Polițiștii din localitatea Ostia au încheiat o investigație care vizează furtul a mii de litri de combustibil, furați din conducta aeroportului Fiumicino, de lângă Roma.

Carabinierii au supravegheat conducta și, folosind instrumente de mare precizie pentru vedere pe timp de noapte, au așteptat cu răbdare momentul potrivit pentru a observa modul de operare al românilor și rolul fiecăruia în uriașa operațiune.

Polițiștii au așteptat până noaptea târziu, însă la un moment dat cinci bărbați, identificați mai târzi ca fiind de aționalitate română, au ajuns în dreptul conductei într-un camion. Ei au instalat mai multe mecanisme pe țeava de combustibil, carabinierii concluzionând că nu este pentru prima dată când fac asta, scrie presa italiană. Ei au început să încarce combustibil în containerele din camion, folosind o pompă de mare putere.

Când au considerat că au toate informațiile, polițiștii italieni au intervenit, reușind să rețină pe 2 dintre ei, însă alți 3 au reușit să fugă pe câmp și au fost prinși mai târziu, într-un taxi. Operațiunea a permis recuperarea pe loc a peste 1.500 de litri de combustibil și a continuat cu confiscarea a încă 4 containere și a câtorva cisterne pline ochi.

Echipamentele și camioanele menționate au fost încredințate unui depozit judiciar în timp ce cei cinci hoți au fost depuși în închisoarea „Regina Coeli“ din Roma, în așteptarea procesului. Toți sunt acuzați de furt calificat. 

Sursa: Observator

×