x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Militarii britanici vor survola Rusia la bordul unei aeronave româneşti

Militarii britanici vor survola Rusia la bordul unei aeronave româneşti

de Agerpres    |    19 Mai 2014   •   16:03
Militarii britanici vor survola Rusia la bordul unei aeronave româneşti

Militarii britanici vor survola Federaţia Rusă între 19 şi 23 mai la bordul unei aeronave româneşti AN-30, iar în aceeaşi perioadă inspectori ruşi vor survola Bulgaria cu un avion AN-30B, în cadrul Tratatului "Cer Deschis", informează ITAR-TASS, preluată de agenţia bulgară BTA.

Anunţul a fost făcut luni, la Moscova, de directorul Centrului naţional pentru reducerea ameninţării nucleare, Serghei Rîjkov. Oficialul rus a declarat că scopul celor două zboruri va fi creşterea transparenţei în activitatea militară şi consolidarea încrederii între ţările care au semnat tratatul.

Zborul avionului rus de observaţie va avea o lungime maximă de 660 kilometri, iar ruta va fi stabilită de ţara gazdă. La bordul aeronavei ruse se vor afla specialişti bulgari care vor controla activitatea inspectorilor ruşi în conformitate cu prevederile tratatului.

Tratatul internaţional "Cer Deschis" a fost semnat la 24 martie 1992 la Helsinki şi a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2002. Până în prezent, Tratatul a fost ratificat de 34 de state.

×
Subiecte în articol: cer deschis an-30