x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mingea, în ograda ministrului Nemirschi

Mingea, în ograda ministrului Nemirschi

de Alexandru Nastase    |    19 Aug 2009   •   00:00
Mingea, în ograda ministrului Nemirschi
Sursa foto: Dragos Stoica/Jurnalul Naţional

Guvernatorul Deltei Dunării, Grigore Baboianu, urmărit penal de mai bine de o lună şi jumătate, este aproape de a fi suspendat din funcţie de ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.



Baboianu se află de la sfârşitul lunii iulie în atenţia procurorilor şi a poliţiştilor tulceni pentru infracţiuni legate de încălcarea Legii funcţionarului public şi acord tacit.

Jurnalul Naţional a publicat în exclusivitate săptămâna trecută ştirea despre începerea urmăririi penale în cazul guvernatorului şi a cerut prim-ministrului Emil Boc şi ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi (foto), suspendarea din funcţie a lui Baboianu. Conducerea Ministerului Mediului a făcut demersuri pentru obţinerea documentelor oficiale de la Parchetul Tulcea şi de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Tulcea, acte care să ateste că Baboianu este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 15/1 din OUG nr. 27/2003.

Potrivit Legii funcţionarului public 188/1999, consolidată în 2009, articolul 77, alineatul 6, "în cazul în care fapta funcţionarului public a fost sesizată ca abatere disciplinară şi ca infracţiune, procedura angajării răspunderii disciplinare se suspendă până la dispunerea neînceperii urmăririi penale, scoaterii de sub urmărirea penală ori încetării urmăririi penale sau până la data la care instanţa judecătorească dispune achitarea sau încetarea procesului penal".

NU E SINGUR ÎN DOSAR
Grigore Baboianu a fost numit guvernator al Deltei Dunării în februarie 2009, după ce în ultimii 20 de ani a lucrat ca director executiv la Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Faptele de care este acuzat s-au săvârşit în 2006 şi în 2007, fiind certificate de două hotărâri de instanţă definitive şi irevocabile.

În acelaşi dosar cu Baboianu mai sunt urmăriţi penal pentru aceleaşi infracţiuni şi fostul guvernator al Deltei din perioada 2005-2008, Paul Cononov, şi Cornelia Benea, şef şerviciu în cadrul ARBDD Tulcea.

×