x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul de Interne / Trosca, şef al Direcţiei Afaceri Europene

Ministerul de Interne / Trosca, şef al Direcţiei Afaceri Europene

de Petru Zoltan    |    17 Mar 2009   •   00:00
Ministerul de Interne / Trosca, şef al Direcţiei Afaceri Europene

Reforma în Ministerul de Interne continuă. Chestorul Alexandru Corneliu a fost schimbat din funcţia de şef al Direcţiei Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale (DAERI) cu nimeni altul decât comisarul şef de poliţie Florin Trosca (foto), care a deţinut funcţia de adjunct al Poliţiei Române.



Jurnalul Naţional i-a cerut în repetate rânduri demisia lui Trosca, pe vremea când acesta s-a aflat la conducerea Poliţiei Ilfov. Numai că la data de 1 aprilie 2008, fostul ministru de Interne, Cristian David, l-a trimis în “exil” la Haga, unde a deţinut funcţia de ataşat de Interne. După numai câteva luni a fost rechemat în ţară, unde i s-a oferit funcţia de adjunct al IGPR, pentru numai patru luni. Însă, o dată cu numirea lui Trosca, Serviciul Fonduri Europene şi Phare aflat în subordinea DAERI a trecut în subordinea Direcţiei Schengen. Se pare că chestorul Alexandru Corneliu se va pensiona.

CAZ MISTERIOS
Ziarul nostru i-a solicitat demisia lui Trosca pentru că, la o lună de la producerea unui accident de circulaţie în care un om şi-a pierdut viaţa şi a fost abandonat într-o lizieră pe malul râului Argeş, punea la îndoială existenţa accidentului. Printr-un comunicat remis cotidianului nostru, ca reacţie la dezvăluirile noastre privind ziua în care a avut loc accidentul, Trosca susţinea că victima, Aurică Matei, nu a mai fost văzută începând cu data de 5 decembrie 2006. Mai mult, comisarul-şef Florin Trosca l-a făcut mincinos pe martorul-cheie al accidentului, Militaru Paul. De asemenea, şi-a arogat în numele IJP Ilfov rezolvarea cazului, deşi cunoştea foarte bine că localizarea criminalului a fost făcută de SRI, şi nu de instituţia pe care o conducea.

×
Subiecte în articol: observator trosca