x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Mediului - Programul Rabla, operaţional de azi

Ministerul Mediului - Programul Rabla, operaţional de azi

de Elena Stan    |    18 Apr 2007   •   00:00

Românii renunţă la rable pentru maşini marca Opel, Chevrolet, Dacia, Daewoo, Audi, Seat, Porsche, Volkswagen, Skoda, Renault, Fiat, Ford, Lada, Peugeot, Toyota, Hyundai, Mazda, Mitsubishi, Mercedes, Chrysler, Ford Jeep sau Dodge. Din cei 56 de producători, importatori şi distribuitori auto validaţi pentru a participa la program, aproape jumătate au şi semnat contractele cu Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

PRIMA DE CASARE. Proprietarii de maşini mai vechi de 12 ani, care se înscriu la program, primesc o primă de casare de 3.000 de lei pentru achiziţionarea unui autoturism nou.

Beneficiarul primei de casare trebuie să meargă la un producător validat, care îi va elibera o Notă de acceptare, ce este valabilă 30 de zile. În această perioadă, proprietarul trebuie să radieze maşina din circulaţie, să o ducă la casat, de unde va obţine un Certificat de casare, şi să-şi întocmească, unde este nevoie, actele pentru credit. Prin acest program, AFM îşi propune să scoată din circulaţie 16.500 de maşini mai vechi de 12 ani, în limita sumei de 49,5 milioane de lei. Lista completă cu producătorii validaţi, cu adresele centrelor de casare şi ghidul cetăţeanului sunt afişate pe site-ul www.afm.ro.

×
Subiecte în articol: verde!