x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Sănătăţii: Apa mării în zona litoralului românesc, fără "germeni infecţioşi"

Ministerul Sănătăţii: Apa mării în zona litoralului românesc, fără "germeni infecţioşi"

04 Iul 2014   •   12:45
Ministerul Sănătăţii: Apa mării în zona litoralului românesc, fără "germeni infecţioşi"

Specialiştii consideră calitatea apei Mării Negre în zona Litoralului românesc ca fiind corespunzătoare, iar probele recoltate până în prezent nu au evidenţiat apariţia de germeni infecţioşi, precizează Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

Ministerul Sănătăţii a solicitat vineri DSP Constanţa să recolteze noi probe de apă din zona Mangalia-Vama Veche, în acest sens echipa inspectorilor sanitari va realiza recoltări de probe.

'Având în vedere apariţia alertei cu privire la o posibilă infectare a apelor din zona Litoralului bulgăresc cu virusul hepatitei A, Ministerul Sănătăţii recomandă cetăţenilor români care se deplasează în zonă să respecte regulile de igienă corporală şi, mai mult, regulile de pregătire şi conservare a alimentelor', susţine MS în comunicatul de presă.

Totodată MS recomandă populaţiei să se prezinte la medic în cazul apariţiei simptomelor de sistem digestiv(greţuri, vărsături, stare de rău generală).

De asemenea, Ministerul Sănătăţii atenţionează turiştii că pentru decontarea serviciilor medicale de care beneficiază pe teritoriul altui stat este necesar ca aceştia să deţină un card european de asigurări de sănătate sau a unei asigurări de sănătate private.

×