x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Cseke Attila desfiinţează centrele de cardiologie

Ministrul Cseke Attila desfiinţează centrele de cardiologie

de Magda Marincovici    |    14 Mar 2011   •   15:03
Ministrul Cseke Attila desfiinţează centrele de cardiologie

156240-.jpgGuvernul Romaniei a aprobat comasarea Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare cu Spitalul Clinic de Urgenta din Tg. Mures. Concret, singurul institut din Romania unde se efectueaza transplant de cord si interventii chirurgicale cardiace pediatrice este redus la o simpla sectie a Spitalului Clinic de Urgenta Tg. Mures. Aceeasi soarta ii este pregatita si Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare “CC Iliescu” Bucuresti care ar urma sa se comaseze cu Spitalul Clinic Fundeni. Si daca tinem seama de declaratiile ministrului Cseke Attila, strategia MS este de a desfiinta practic cele sase centre, adica intreaga retea de asistenta medicala destinata bolilor cardiovasculare. Aceasta in conditiile in care Romania exceleaza in privinta mortalitatii si morbiditatii prin boli cardiovasculare.

Citeşte si La Institutul Inimii nu se mai fac operaţii din cauza lipsei de fonduri

Profesorul doctor Radu Deac a carui activitate si cariera profesionala se confunda cu cea a Institutului de Boli Cardiovasculare Tg Mures a  inaintat un memoriu premierului Emil Boc in care aduce argumente potrivit carora aceasta comasare “este o eroare greu de justificat  în  viitor”.  De asemenea, colectivul de specialisti de la Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare “CC Iliescu” Bucuresti a trimis ministrului Cseke Attila un memoriu in care se precizează ca acest institut este o structura “solida si eficace”, care merita a fi consolidata si nu pulverizata, prin “topirea” intr-o alta institutie.

Citeşte si Memoriu adresat Domnului Ministru ATTILA CSEKE - Ministrul Sanatatii, privind nedesfiintarea si necomasarea Institutului De Urgenta pentru Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu

×