x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Educaţiei: 40 de profesori s-au retras

Ministrul Educaţiei: 40 de profesori s-au retras

de Alexandra Stoica    |    22 Iun 2009   •   00:00

Examenul de Bacalaureat din această sesiune se desfăşoară normal, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Deşi săptămâna trecută se punea problema prezenţei profesorilor în comisiile de examinare, din cauza sumelor foarte mici oferite de Ministerul Educaţiei, la examenul care a început ieri au lipsit numai 40 de preşedinţi. Aceştia au fost înlocuiţi cu vicepreşedinţi.



"Nu este o noutate faptul că anumiţi preşedinţi se retrag de la examenul de Bacalaureat. Anul trecut am avut 58 astfel de cazuri, acum doar 40. Examenul se desfăşoară normal, profesorii examinatori au venit la proba de Limba romană şi le mulţumesc pentru aceasta", a declarat Andronescu.

Ministrul a mai spus că profesorii care vor lipsi de la probele de Bacalaureat vor fi înlocuiţi imediat, întrucât au fost înscrişi mai mulţi decât ar fi fost necesar.

Anul acesta, profesorii care participă la Bacalaureat sunt plătiţi de două ori mai puţin faţă de anul trecut, motivul invocat de Ministerul Educaţiei fiind lipsa fondurilor. Astfel, pentru fiecare lucrare corectată, un cadru didactic va primi doar 4 lei, iar  profesorii din comisiile de examinare orală vor fi remuneraţi cu aproximativ 2 lei pentru fiecare elev.

×
Subiecte în articol: scoala