x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Justiţiei vrea să transfere serviciile medicale din penitenciare către Ministerul Sănătăţii

Ministrul Justiţiei vrea să transfere serviciile medicale din penitenciare către Ministerul Sănătăţii

30 Aug 2018   •   16:40
Ministrul Justiţiei vrea să transfere serviciile medicale din penitenciare către Ministerul Sănătăţii

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, joi, intenţia de a transfera serviciile medicale din penitenciare către Ministerul Sănătăţii (MS). 

El a declarat, la Târgu Ocna, că a demarat discuţii cu oficialii MS pentru încheierea unui protocol care să permită preluarea în sistemul sanitar a serviciilor medicale ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP). 

"Serviciile medicale asigură ceea ce Constituţia spune: dreptul la sănătate. Eu am vorbit la nivelul MS ca să găsim o formulă juridică pentru preluarea serviciilor medicale din sistemul ANP în sistemul MS", a afirmat Toader. 

Potrivit acestuia, ministerul pe care îl conduce dispune de "un program de modernizare-îmbunătăţire a condiţiilor din unităţile medicale, pentru a asigura condiţii normale de îngrijiri medicale". 

El a precizat că serviciile care ar urma să fie preluate de MS nu sunt doar cele din spitalele-penitenciar, ci şi serviciile medicale din toate unităţile de detenţie. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Tudorel Toader