x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Mediului: Taxa de poluare scade cu 25 la sută

Ministrul Mediului: Taxa de poluare scade cu 25 la sută

de Agerpres    |    03 Noi 2011   •   11:39
Ministrul Mediului: Taxa de poluare scade cu 25 la sută

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a anuntat, astazi, la Miercurea Ciuc ca taxa de poluare va fi redusa cu 25 la suta. Oficialul a precizat ca legea ar putea fi votata in cateva saptamani de Camera Deputatilor.

"Reducem taxa de poluare. E la Camera Deputatilor legea, a fost votata de Senat si e la Camera Deputatilor. Se reduce cu 25 la suta, platim inapoi bani celor care au platit mai mult si retroactiv. Si e o noua conditie impusa de Curtea Europeana de Justitie ca masinile inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007, la prima cumparare, cumparatorul trebuie sa plateasca aceasta taxa redusa cu 25 la suta. Deci, eu sper ca intr-o luna de zile, sa avem legea, iar banii vor fi dati inapoi de directii de finante locale, la cerere", a spus Laszlo Borbely.

Referitor la discutiile cu FMI privind bugetul pe anul viitor, ministrul Mediului a subliniat ca pozitia UDMR ramane neschimbata, in sensul ca daca vor exista bani trebuie sa fie majorate pensiile si salariile.

"Noi am spus ca nu vom vota bugetul pe 2012 decat daca vor fi garantii ca, in limita posibilitatilor, evident, vor fi unele cresteri salariale si de pensii. La discutia de ieri, cu FMI, am cazut de acord ca in prima faza va fi, probabil, o crestere economica de circa 2 la suta si un deficit, e in discutie 1,9 sau 2 la suta. Dar in intelegerea, in memorandumul cu FMI va fi trecut clar ca statul roman va putea sa mareasca acest deficit pana la 2,5 la suta, pentru ca din acest 0,5 la suta sa poata sa plateasca, in a 2-a jumatate a anului, cresteri de pensii si salarii, in functie, evident, de performante. Pentru ca trebuie sa fim prudenti, sa nu ne ambalam si sa promitem fara acoperire, dar totodata trebuie sa ne achitam de acea promisiune facuta in 2010, cand au fost taierile de salarii", a mai spus ministrul Mediului si Padurilor.

×
Subiecte în articol: poluare taxa poluare ministrul mediului