x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul român al Apărării, la întâlnirea cu şeful Pentagonului: Situaţia de securitate din regiune s-a schimbat dramatic

Ministrul român al Apărării, la întâlnirea cu şeful Pentagonului: Situaţia de securitate din regiune s-a schimbat dramatic

05 Iun 2014   •   14:57
Ministrul român al Apărării, la întâlnirea cu şeful Pentagonului: Situaţia de securitate din regiune s-a schimbat dramatic
Sursa foto: nato.int

Situaţia de securitate din regiune s-a schimbat în mod dramatic, a declarat, astăzi, la Constanţa, ministrul român al Apărării. Mircea Duşa a precizat că România apreciază eforturile politice şi militare depuse de aliaţi atât la nivelul NATO, cât şi pe plan bilateral.

Ministrul Duşa s-a întâlnit cu şeful Pentagonului, Chuck Hagel, la Constanţa, ocazie cu care cei doi au vizitat nava USS Vella Gulf, care a acostat în Portul Constanţa.

''Vizita dumneavoastră în ţara noastră are o semnificaţie foarte importantă, este pentru prima dată când un secretar al apărării se află în vizită în România după 2004, anul aderării noastre cu drepturi depline în NATO. Primirea României în Alianţa a constituit cel mai important proiect strategic naţional după '89, iar dumneavoastră aţi fost una din vocile cele mai influente care au pledat în favoarea includerii noastre în al doilea val de extindere a NATO'', a afirmat Duşa, într-o declaraţie comună susţinută cu şeful Pentagonului.

Potrivit acestuia, evenimentele din Ucraina arată încă o dată cât de important a fost pasul făcut de România în anul 2004, când ţara noastră a aderat la NATO.

''Situaţia de securitate din regiunea noastră s-a schimbat în mod dramatic, cu implicaţii profunde atât pentru postura NATO în general, dar mai ales pentru cea a ţărilor din flancul estic al Alianţei. De aceea, apreciem eforturile politice şi militare depuse de aliaţi atât la nivelul NATO, cât şi pe plan bilateral, pentru a contribui la implementarea măsurilor de reasigurare imediată a statelor membre, în special a celor din regiunea noastră, prin sporirea prezenţei militare aeriene, terestre şi navale a NATO şi prin intensificarea exerciţiilor comune. Pachetul de măsuri de reasigurare pe termen imediat, alături de cele pe termen mediu şi consideraţiile pe termen lung, trebuie implementate pentru garantarea efectelor de descurajare dorite şi anticipate'', a mai spus Duşa, potrivit Agerpres.

×
Subiecte în articol: mircea dusa chuck hagel securitate