x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Sănătăţii: Ne așteptăm la 10-12.000 de cazuri de Covid-19, dar acest număr se poate modifica

Ministrul Sănătăţii: Ne așteptăm la 10-12.000 de cazuri de Covid-19, dar acest număr se poate modifica

10 Apr 2020   •   09:10
Ministrul Sănătăţii: Ne așteptăm la 10-12.000 de cazuri de Covid-19, dar acest număr se poate modifica

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi seara, că, la acest moment, se estimează un vârf al numărului de cazuri de persoane cu COVID-19 de circa 10.000-12.000, care însă se poate modifica, în funcţie de evoluţia din următoarele două săptămâni, considerate "grele".

 

"Rămânem în registrul celor 10-12.000 de cazuri, la vârf, dar acest număr se poate modifica, în perioada următoare. Avem două săptămâni grele, urmând ca după trei săptămâni să vedem efectul celor două săptămâni ca număr de cazuri. Noi sperăm ca acest număr de cazuri să nu fie crescut violent", a afirmat Nelu Tătaru, la un post TV.

El a spus că, în acest moment, în funcţie de afluxul românilor din afara ţării, precum şi de evoluţia focarelor, există o creştere moderată a numărului de cazuri de la o zi la alta, precum şi o creştere moderată a numărului de cazuri critice, care necesită ventilaţie.

"Noi suntem pregătiţi pentru fiecare pas pe care îl trecem. În funcţie de evoluţie, putem spune cât poate suporta sistemul sanitar românesc. Noi suntem pregătiţi (...) pentru un anumit număr de cazuri critice. Avem în acest moment 1.723 de paturi de ATI complet utilate, 1.723 de ventilatoare. În cazurile critice, tocmai accesul la ventilatoare este cel care face diferenţa. Nu avem deocamdată foarte multe cazuri pe terapie intensivă sau pe ventilator. Suntem pregătiţi în acest moment pentru numărul de cazuri pe care îl avem, suntem pregătiţi să facem faţă. Rămâne ca evoluţia, explozia sau nu a unui număr de cazuri critice să ne arate în ce măsură sistemul sanitar vibrează sau ajunge la o saturaţie", a precizat Tătaru.

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru