x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Transporturilor a depus plângere penală la DNA împotriva celor care au blocat metroul

Ministrul Transporturilor a depus plângere penală la DNA împotriva celor care au blocat metroul

26 Mar 2021   •   14:20
Ministrul Transporturilor a depus plângere penală la DNA împotriva celor care au blocat metroul
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că a depus plângere penală la DNA împotriva celor care au blocat metroul.

Plângerea a fost depusă pentru zădărnicirea combaterii bolilor, abuz în serviciu, trafic de influență, folosirea funcției pentru favorizarea altor persoane, folosirea de către liderii sindicali a influenței și autorității în scopul obținerii de bani, bunuri și foloase necuvenite, șantaj și infracțiuni contra siguranței circulației pe căile ferate.  

„Cerem procurorilor să identifice persoanele către care să ne îndreptăm pentru a recupera banii în instanță civilă. Prejudiciul este în curs de cuantificare. Acțiunea ilegală a unui grup mafiot de a lua un oraș ostatic nu poate rămâne fără un răspuns ferm din partea autorităților și din partea justiției. Metroul trebuie eliberat și trebuie să revină în circulație. Abia atunci se poate organiza un dialog adevărat despre problemele metroului. Conturile grase ale firmei controlate de Ion Rădoi nu sunt un subiect legitim de dialog și nici nu trebuie alimentate din vistieria statului”, anunță Cătălin Drulă.

Circulația metrourilor a fost blocată, vineri dimineață, din cauza unui protest spontan al sindicaliștilor, care au coborât în tunel, la stația Piața Unirii, pe calea de rulare, și au împiedicat pornirea la timp. Astfel, liniile de metrou nu pot fi puse sub tensiune. Metrorex a precizat că sindicaliștii au refuzat orice dialog.

Sindicaliștii sunt conduși de Ion Rădoi, fost parlamentar PSD.

Protestul are loc la o zi după ce Metrorex a anunțat că a dat termen până la 2 aprilie pentru eliberarea spațiilor comerciale de la metrou, administrate de firma sindicatului.

 

×