x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Băsescu şi Marian Adrian Căpăţînă solicită Curţii de Apel Constanţa să fie puşi în libertate

Mircea Băsescu şi Marian Adrian Căpăţînă solicită Curţii de Apel Constanţa să fie puşi în libertate

13 Aug 2014   •   14:41
Mircea Băsescu şi Marian Adrian Căpăţînă solicită Curţii de Apel Constanţa să fie puşi în libertate
Sursa foto: ziuaconstanta.ro

Mircea Băsescu şi Marian Adrian Căpăţînă solicită Curţii de Apel Constanţa să fie puşi în libertate. În acest sens, cei doi au formulat, azi, contestaţii împotriva Tribunalului Constanţa, instanţă care a decis, pe data de 12 august, menţinerea lor în arest.

Fratele preşedintelui Traian Băsescu şi Marian Căpăţână se vor afla în faţa Curţii de Apel Constanţa, cel mai probabil, la finele acestei săptămâni.

Mircea Băsescu a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, după ce ar fi primit 250.000 de euro de la membrii familiei interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei şi Marian Căpăţână, pentru complicitate la trafic de influenţă.

Cei doi au fost arestaţi preventiv pe 20 iunie în urma deciziei Tribunalului Bucureşti, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice mai multe înregistrări în care fratele preşedintelui recunoştea că a primit bani.

Potrivit DNA, la începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-a remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Căpăţână, în schimbul promisiunii acestuia că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl denunţătorului şi a altor cereri incidente în respectiva cauză.

×