x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Beuran, noi detalii despre cazul pacientei arse

Mircea Beuran, noi detalii despre cazul pacientei arse

29 Dec 2019   •   12:39
Mircea Beuran, noi detalii despre cazul pacientei arse

Mircea Beuran a spus că semnătura lui apare pe protocolul de operație chiar dacă a intrat în sală după ce trecuse incidentul în care pacienta a ars, deoarece el a încheiat intervenția chirurgicală. Nu a dorit mușamalizarea cazului, iar astfel de situații nu sunt singulare în chirurgie, spune medicul, scrie Antena 3.

„Am intrat în programul operator după ce trecuse evenimentul, iar pacienta fusese mutată într-o ală sală. Echipa am găsit-o speriată, șocată de evenimentul respectiv, am continuat operația și am finalizat-o. Este firesc că în clipa în care am intrat într-un bloc operator, am făcut o intervenție, e reintervenție. Prin fișa postului, șeful de secție, calitate pe care o am, trebuie s-o facă. În condițiile acestea, am parafat protocolul operator. Au existat încă doi chirurgi. Regula este ca cel cu grad cel mai mare - operând și finalizând operația am pus această parafă”, a spus acesta la Digi24.

Imediat după intervenție, medicul a luat legătura cu managerul spitalului, cu directorul medical, cu coordonatorul blocului operator și cu familia.

×