x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mircea Diaconu: Ţinta mea principală, abuzurile comise împotriva cetăţenilor români

Mircea Diaconu: Ţinta mea principală, abuzurile comise împotriva cetăţenilor români

22 Mai 2014   •   21:20
Mircea Diaconu: Ţinta mea principală, abuzurile comise împotriva cetăţenilor români

Candidatul independent la alegerile europarlamentare, Mircea Diaconu, a declarat, joi, la Mizil, că, dacă va ajunge în Parlamentul European, ţinta sa principală va fi aceea de a se ocupa de 'abuzurile' care sunt comise împotriva cetăţenilor români, atât în ţară, cât şi în afara ei.

'Tema mea principală este, aşa cum a început această poveste, un abuz din partea unor autorităţi ale statului asupra unui cetăţean, care sunt eu. Tema s-a regăsit într-o mulţime dintre cei care mi-au trimis aceste semnături şi după aceea am vorbit cu ei. (...) E o frustrare imensă pe această temă şi e o realitate netratată. Tema mea, dacă va fi ca pe 25 să am un mandat din partea lor, este să mă ocup de abuzurile care se fac împotriva cetăţenilor români în ţară şi în afara sa', a afirmat Diaconu.

Acesta a precizat că dorinţa sa este aceea ca 'cetăţeanul să fie egal cu statul' şi între cele două părţi să existe încredere.

'Teoria mea, dorinţa mea, visul meu este ca cetăţeanul să fie egal cu statul, (...) să fim egali. (...) Nu se poate trăi în comunitate decât cu încredere unul în celălalt. Încrederea nu poate exista decât în termeni de egalitate. (...) Sigur că nu mai am încredere (în stat- n.r.) pentru că, pe pielea mea, am văzut cum se poartă statul cu mine', a afirmat candidatul.

Mircea Diaconu a participat, joi, la Mizil, la o întâlnire cu alegătorii.

×