x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Grosaru, deputatul minorităţii italiene din România, a murit

Mircea Grosaru, deputatul minorităţii italiene din România, a murit

03 Feb 2014   •   14:15
Mircea Grosaru, deputatul minorităţii italiene din România, a murit

Mircea Grosaru, deputatul minorităţii italiene din România, a murit, luni dimineaţă, în Spitalul Judeţean Suceava, în urma unui stop cardio-respirator. Directorul medical al spitalului, Tiberiu Brădăţan, a declarat pentru Agerpres că a fost adus cu ambulanţa la UPU Suceava, luni, la ora 9,34, în stare gravă, cu infarct miocardic acut, neresuscitabil.

A murit la ora 11,30 şi este depus la morga spitalului pentru efectuarea necropsiei.

Mircea Grosaru avea 61 de ani şi se afla la al treilea mandat de deputat în Parlamentul României.

Profesor de matematică, Mircea Grosaru a mai ocupat funcţiile de şef al Regiei de Protocol Suceava şi director în cadrul Prefecturii Suceava.

În tinereţe, Mircea Grosaru a fost jucător al echipei de fotbal CSM Suceava.

Mircea Grosaru era membru al Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi din Camera Deputaţilor. Totodată, el deţinea şi funcţia de preşedinte al Asociaţiei Italienilor din Romania - RO.AS.IT.

Mircea Grosaru a fost secretar general al PNL Suceava în perioada 1997 - 2000, iar la alegerile parlamentare din anul 2000 a candidat din partea minorităţii italiene fără însă să obţină mandatul, fiind ales parlamentar în 2004, iar în urma alegerilor parlamentare din 2008 şi în 2012 a fost reales deputat al minorităţii italiene.

×