x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mischie are inca un dosar penal

Mischie are inca un dosar penal

18 Sep 2004   •   00:00

Nicolae Mischie, mai nou candidat independent la Camera Deputatilor la alegerile din aceasta toamna, este din nou cercetat de procurorii din Gorj. De aceasta data acuzatia este ca, in calitatea sa de persoana publica, Mischie l-ar fi determinat fostul sef al gardienilor din Gorj sa accepte la plata facturi false.

GABRIELA MLADIN

Fostul sef al Corpului Gardienilor Publici Gorj, Spiridon Foanene, a povestit anchetatorilor cum a fost determinat de Mischie sa comita infractiunile de abuz in serviciu in forma calificata si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

ANCHETA. Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, Emil Mota, a dispus ieri trimiterea in judecata in stare de libertate a fostului comandant al Corpului Gardienilor Publici Gorj, Spiridon Foanene, pentru infractiunile de abuz in serviciu in forma calificata si fals, alaturi de nepotul fostului baron de Gorj Claudiu Negut si administratorul unei firme din Arges, Ion Tanase. Tot prim-procurorul a dispus ca Nicolae Mischie sa fie cercetat pentru instigare la abuz in serviciu in forma calificata.

Pe vremea cand Nicolae Mischie se afla la conducerea Consiliului Judetean Gorj a pus in functia de comandant al Corpului Gardienilor Publici pe Spiridon Foanene. Era omul sau, asa ca in 2003 Mischie i-a cerut lui Foanene sa accepte la plata o factura de 3 miliarde de lei a unei societati din Arges, desi societatea nu prestase nici o lucrare in schimbul banilor. Totul s-a facut prin intermediul unui nepot de-al lui Mischie, Claudiu Negut.

DENUNTAT. In fata procurorilor, Spiridon Foanene a povestit: "Am primit un telefon de la Nicolae Mischie, care mi-a spus ca urmeaza sa vina la mine un nepot al sau si sa-l rezolv. Claudiu Negut, nepotul sau, mi-a cerut sa efectuez o compensare pentru suma de 3 miliarde de lei. Initial mi-a cerut o suma mai mare. L-am refuzat, insa dupa cateva zile Mischie m-a chemat la el in birou, era presedintele Consiliului Judetean Gorj, si impreuna cu Claudiu Negut mi-a cerut sa fac operatiunea de compensare si m-a asigurat ca nu voi avea probleme pentru recuperarea sumei.

Dupa o perioada cand am vazut ca banii nu sunt restituiti l-am chemat pe nepotul lui Mischie, dar nu l-am mai gasit. Am apelat la Mischie si in locuinta sa de la Runcu m-a asigurat de fata cu Negut ca nu voi avea probleme. Mentionez ca l-am mai cautat si dupa ce nu a mai fost presedinte la Consiliul Judetean Gorj". Aceasta este una dintre declaratiile lui Foanene data anchetatorilor.

DEZMINTIRE

In confruntarile lui Foanene cu Mischie, fostul baron nu recunoaste nimic din acuzele aduse. Nicolae Mischie sustine ca-l stie pe Claudiu Negut pentru ca este vecin cu socrii sai, dar nu-i este ruda. Procurorii nu au crezut varianta lui Mischie si au cerut cercetarea separata a fostului baron pentru instigare la abuz in serviciu in forma calificata. Acesta este cel de-al saselea dosar al lui Mischie in care este cercetat de organele de urmarire penala.

×
Subiecte în articol: observator gorj mischie foanene