x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Misiuni ale Poliţiei Române, prezentate într-un serial difuzat de Discovery la nivel internaţional

Misiuni ale Poliţiei Române, prezentate într-un serial difuzat de Discovery la nivel internaţional

de Mediafax    |    18 Ian 2012   •   14:51
Misiuni ale Poliţiei Române, prezentate într-un serial difuzat de Discovery la nivel internaţional

Serialul "Politisti de elita", o productie despre activitatea a trei trupe speciale de politie, din Bucuresti, Moscova si Varsovia, va fi difuzat, din luna aprilie, pe Discovery Channel, la nivel international, inclusiv in Romania, informeaza MEDIAFAX.

Discovery Networks a anuntat, miercuri, primul serial filmat in Romania - "Politisti de elita" - o productie in sase episoade, difuzata din luna aprilie in 105 tari din regiunea CEEMEA (Europa Centrala & de Est, Orientul Mijlociu si Africa). In Romania, primul episod va fi difuzat pe 18 aprilie, de la ora 22.00.

"Politisti de elita" prezinta trei echipaje de politie, din Bucuresti, Moscova si Varsovia, in misiuni speciale de lupta impotriva criminalitatii.

"Filmarile din Romania au fost realizate cu ajutorul parteneriatului dintre Discovery Networks si Ministerul Administratiei si Internelor, impreuna cu Politia Romana si Politia de Frontiera Romana. Echipele noastre de filmare au avut acces fara precedent in culisele unor misiuni speciale, prin urmare telespectatorii vor putea fi martorii unor interventii deosebite. Sunt convinsa ca programele vor fi vizionate cu mult interes atat de catre publicul din Romania, cat si de cel din alte tari", a declarat Ada Roseti, Channel Director pentru Europa de Sud-Est.

Fiecare episod dintre cele sase incluse in aceasta serie urmareste ofiteri de politie din diverse echipaje (Furturi, Omucideri, Crima Organizata, Supervizarea Bandelor, Droguri, Trafic Uman si Unitati Antitero), care abordeaza multiple cazuri, in spatii extrem de diferite. Mai multe echipe de filmare din Moscova, Bucuresti si Varsovia au surprins in detaliu misiuni reale ale acestor politisti, in lupta impotriva criminalitatii.

Fiecare episod si fiecare poveste individuala sunt relatate din perspectiva ofiterilor de politie implicati, care comenteaza evenimentele pe masura ce se deruleaza si care apoi, dupa finalizarea misiunii, explica tot ce s-a intamplat pe parcurs. De asemenea, fiecare episod prezinta tacticile folosite de echipele de politisti si abordarile specifice pentru fiecare zona in parte.

Pe langa misiunile reale de lupta impotriva infractionalitatii, fiecare episod le va dezvalui telespectatorilor modul in care aceste trupe speciale se pregatesc zi de zi: arte martiale, lupta corp la corp si tactici speciale de pregatire (urmariri cu masini de mare viteza, respingerea unui atac aerian din partea unui elicopter care aterizeaza pe acoperisul unei cladiri etc).

Serialul a fost realizat in colaborare cu compania de productie Atom Productions International, sub coordonarea lui Paul Welling, Senior Vice President, Head of Channels, Discovery Networks CEEMEA.

"Politisti de elita" a fost filmat de echipa care a realizat cunoscutul serial "Tehnici esentiale de supravietuire", din care fac parte Charlie Smith, producator, si Simon Reay, cameramanul lui Bear Grylls.

"Suntem onorati de faptul ca am fost acceptati in interiorul unor asemenea unitati de elita si am putut sa producem aceasta serie incredibila, cu imagini si evenimente prezentate in premiera absoluta. Am ajuns acolo unde nicio echipa de filmare nu a mai ajuns vreodata, prezentand in detaliu vietile reale ale acestor politisti cu adevarat extraordinari", a declarat Allen Scheid, producator executiv pentru Atom Productions International.

Discovery Networks CEEMEA este o divizie a Discovery Communications, una dintre cele mai mari companii din lume in domeniul programelor documentare, ajungand la peste 1,5 miliarde abonati din 210 tari.

In Romania, Discovery Networks distribuie in prezent opt televiziuni: Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery World, Discovery Science, Discovery Travel&Living, Discovery HD Showcase si ID Investigation Discovery.

×