x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mona Pivniceru, promovată la instanţa supremă

Mona Pivniceru, promovată la instanţa supremă

02 Dec 2009   •   00:00
Mona Pivniceru, promovată la instanţa supremă

Preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, Mona Pivniceru, a fost promovată la Secţia civilă şi de proprietate intelectuală a instanţei supreme, alături de Eugenia Puşcaşiu şi Alina Sorinela Trandafir. Plenul CSM a audiat, astăzi, candidaţii pentru promovarea pe cele patru posturi de la Secţia civilă şi de proprietate intelectuală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.



Plenul CSM a decis, cu unanimitate, promovarea Monei Pivniceru, judecător la Curtea de Apel Iaşi, în timp ce, în cazul celorlate două judecătoare, Eugenia Puşcaşiu de la Curtea de Apel Cluj şi Alina Sorinela Trandafir de la Curtea de Apel Bucureşti decizia a fost luată cu majoritate de voturi.

Pentru aceste posturi au candidat 19 magistraţi, potrivit Mediafax. Săptămâna viitoare, Plenul CSM urmează să audieze 27 de candidaţi înscrişi pentru cele patru posturi vacante de la Secţia Penală a instanţei supreme.

Printre aceştia se numără Alina Bica, secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Dana Tiţian, fost consilier al procurorului general, în prezent judecător la Curtea de Apel Alba Iulia şi Constantin Sima, membru în consiliul director al Asociaţiei Procurorilor din România.

Pentru promovarea la Secţia Penală mai candidează preşedinţii secţiilor penale de la Tribunalul Bucureşti, Anne Mary Antoanela Costache şi Constantin Marino Marin, judecătorul care a dispus eliberarea din arestul preventiv a lui George Becali.

Şi directorul Direcţiei Cetăţenie din subordinea MJLC, Nicoleta Ecaterina Eucarie, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi-a depus candidatura pentru promovarea la Secţia penală a ÎCCJ.

Săptămâna trecută au fost organizate interviurile pentru cele două posturi la Secţia de contencios administrativ şi fiscal şi un post la Secţia comercială.

În 26 noiembrie Plenul CSM a decis promovarea lui Ionel Barbă de la Curtea de Apel Timişoara, a Rodicăi Florica Voicu de la Curtea de Apel Bucureşti, (ambii la Secţia de Contencios) şi a Vioricăi Trestianu de la Curtea de Apel Bucureşti (Secţia comercială).

Pentru promovarea la ÎCCJ, se pot înscrie, potrivit legii, procurorii şi judecătorii care au vechime în funcţia de magistrat cel puţin 12 ani, s-au remarcat în activitatea profesională, nu au fost sancţionaţi disciplinare şi au obţinut calificativul de foarte bine la ultima evaluare.

În total, pentru promovarea la cele patru secţii de la instanţa supremă s-au înscris 58 de judecători şi procurori.

×
Subiecte în articol: observator