x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mult umor şi multă muzică la Piaţa George Enescu. Capitala continuă să se distreze şi vineri, 26 septembrie

Mult umor şi multă muzică la Piaţa George Enescu. Capitala continuă să se distreze şi vineri, 26 septembrie

de Mihaela Stănescu    |    26 Sep 2014   •   10:25
Mult umor şi multă muzică la Piaţa George Enescu. Capitala continuă să se distreze şi vineri, 26 septembrie

Bucharest Comedy Week, primul festival internaţional de comedie, le-a pregătit bucureştenilor o săptămână plină de spectacole de umor şi momente amuzante. Vineri, 26 septembrie, bucureştenilor li s-au pregătit numeroase surprize.

Piesele de teatru dau startul distracţiei 

Începând cu ora 10:00, la Teatrul Ţăndărică se joacă piesa "Prinţesa şi Broscoiul", celebra poveste a prinţului preschimbat în broscoi şi readus la adevarăta lui înfăţişare de o frumoasă prinţesă. Piesa de teatru aduce în scenă perjonajele basmului, într-un spectacol plin de emoţie şi umor, atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari, cuprinsi de nostalgia copilăriei.

De la ora 19:00, la Teatrul Evreiesc, un tânăr pretinde că e mai puţin decât este, pentru a se angaja într-o familie din protipendada politică şi financiară a Bucureştiului. Agenda lui nu coincide, însă, cu cea a celor din jur in piesa "Carre de asi cu valet!".

"Soţul Păcălit" de la Teatrul Nottara este o comedie savuroasă, cu multe încurcături amoroase care oferă actorilor partituri pline de haz. Deşi se trage dintr-o familie umilă, George Dandin este un bărbat foarte bogat. Darurile pe care i le face frumoasei lui soţii sunt nenumărate. Însă, din păcate ele nu satisfac şi anumite nevoi esenţiale. Chiar dacă Angelica este nobilă, tinereţea o îndeamnă la fapte nechibzuite. Astfel, George Dandin are multe de pătimit de pe urma năbădăioasei sale neveste. Un spectacol reconfortant, care vă va binedispune cu siguranţă.

O altă piesă plină de umor este "Căldură? Mare?" de la Teatrul Unteatru. Într-o lume abulică şi dezordonată, în care sistemul de valori fluctuează la fel ca şi cursul valutar, personajele lui Caragiale sunt actuale şi în acelaşi timp, vechi de când lumea. Ironia lui Caragiale despre societatea în care trăim creionează personaje comice care depăşesc limita stupidului, deşi Einstein ne învaţă că universul are limite, prostia omului nu! Umorul şi buna dispoziţie vă vor destinde timp de  o oră, alături de renumitele personaje Lache, Tache şi Mache.

"Trei piese scurte fără sex" oferă o experienţă marca În Culise, un spectacol despre tine, despre noi, despre viaţă, despre nimicul din jurul nostru, despre lucrurile frumoase, despre lucruri urâte, despre actori, despre desene animate, despre pistoale şi clovni. Un spectacol greu de suportat pentru orice spectator chinuit de complexe şi preconcepţii, dar, aşa cum spune actorul Ionuţ Iftimiciuc – Teatrul nu e pentru toată lumea – cu atât mai puțin teatrul independent, teatrul care are misiunea de a transmite un mesaj – un strigăt.

"Scuzaţi, pardon, m-am răzgândit" de la Alandala spune povestea Maricicăi, o fată simplă din Oltenia, venită la Bucureşti să se facă actriţă. Spectacolul este o lecţie plină de umor şi sinceritate pe care personajele noastre, Maricica şi Pictorul , o exersează cu curaj în faţa mulţimii de necunoscuţi. Ea este o incursiune în pitorescul vieţii la ţară şi un îndemn la a deveni unici, a iubi viaţa şi omul drag, a lupta pentru ceva ce simţim, lucruri deşi fireşti atât de greu de înfăptuit în haosul zilelor noastre.


“Cupluri” după David Lindsay-Abaire la Godot Cafe, este o comedie cu accente absurde în care publicul devine, pe rând, martorul a trei situații inedite: o cină între două cupluri este dată peste cap de un ingredient culinar, o seară a confesiunilor adulterine este întreruptă de o apariție feminină din trecut; o fostă pușcăriașă este agasată de profesionalismul polițistului supraveghetor. Actori tineri, întorsături de situație și mult umor pentru o seară perfectă la teatru. Durata piesei este de o ora si zece minute iar pretul este de 30 de lei.

"Flori, fete, filme sau băieţi" de la Sala ARCUB este o piesă de teatru în regia lui Radu Popescu, ce-i are în distribuţie pe Alex Secareanu, Paul Ipate, Cristina Gavrus şi Mihaela Alexandru, având la bază un text de Mimi Brănescu. Piesa este o radiografie a relaţiilor de dragoste, o comedie în care fiecare persoană se poate regăsi la un moment dat atunci când iubeşte. Când este timidă sau bravează, când ia decizii bune sau proaste, când încalcă regulile sau abia le face, când, pur şi simplu, trăieşte. Piesa nu este recomandată persoanelor sub 16 ani!

Muzică, umor şi proiecţii de filme în Piaţa Enescu

Din cadrul festivalului nu vor lipsi spectacolele în aer liber. Piaţa George Enescu va deveni principalul punct de atracţie inclus în programul acestei săptămâni vesele. Într-un cadru boem, chiar în faţa Ateneului Român, spectatorii vor avea ocazia să îi vadă şi să îi asculte live pe cei de la Quatrocelli, patru violoncelişti care, cu o virtuozitate desăvârşită, şi-au câştigat locul pe piaţa muzicală internaţională. Cu un repertoriu vast ce include clasic jazz, latino, soundtrack-uri din filme şi, bineînţeles, producţii proprii, aceştia reuşesc să capteze atenţia publicului încă de la primele note muzicale transmiţând pasiune, energie, dar şi umor pentru că pe scenă au mereu momente amuzante. Urmează o serie de improvitaţii în cadrul show-ului Improvisneyland, o trupă de teatru de improvizaţie formată în anul 2008, la iniţiativa lui Axel Moustache, actor la Teatrul Naţional din Bucureşti. De muzică se vor ocupa cei de la Fără Zahăr, o trupă de muzică şi umor, care abordează mai multe genuri muzicale (hip hop, folk, rock, latino) pe versuri comice, de satiră socială, cu teme inspirate în special din viaţa satului. 

Un bărbat curajos şi un balon uriaş pot metamorfoza şi crea un show absolut incredibil! Pe scurt, asta înseamnă Bruce Airhead, iar momentele sale sunt considerate adevărate spectacole la care fiecare om ar trebui să asiste măcar o dată în viaţă. De-a lungul timpului, Bruce a descreţit frunţile unor personalităţi consacrate şi a participat la o mulţime de festivaluri internaţionale, iar acum este rândul bucureştenilor să îl vadă în acţiune. Şi proiectul Men in Coats înfiinţat de Michael Dow abordează un umor unic. Acest spectacol cu siguranţă nu poate fi ratat în cadrul Bucharest Comedy Week pentru că la capitolul originalitate şi inventivitate, membrii proiectului se autodepăşesc de fiecare datp.

"Some Like It Hot" pelicula cunoscută publicului român sub numele „Unora le place jazz-ul”, este unul dintre cele mai cunoscute filme din istorie, succesul său făcând înconjurul lumii. Senzualitatea naivă şi vulnerabilă a strălucitoarei Marilyn Monroe, alături de umorul subtil al celor doi parteneri – Tony Curtis şi Jack Lemmon, sunt ingredientele de bază ale acestei comedii ce aduce în prim plan povestea a doi muzicieni: Joe si Jerry. Accesul la evenimentele desfăşurate în Piaţa George Enescu este gratuit.

Stand up-comedy

La Club 99, sunt invitaţi cei care doresc să asiste la show-uri cu rezidenţii clubului Teo, Vio sau Costel. Ca special guest, publicul îl va putea vedea şi pe comediantul Daliso Chaponda, din Marea Britanie, care va susţine show-uri pe parcursul a trei zile. Şi Imago Pub îî invită pe bucureşteni la  ahow-ul lui Cristian Dumitru & Friends, la un un spectacol live plin de umor.
 
Programul complet al festivalului este disponibil pe site-ul oficial al evenimentului precum şi pe pagina de facebook. De asemenea, cei interesaţi pot descărca aplicaţia mobilă Bucharest Comedy Week şi de pe Google Play, urmând ca în foarte scurt timp aceasta să fie disponibilă şi pentru utilizatorii de iOS, pe App Store.

×
Subiecte în articol: bucharest comedy week