x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Muncitorii români vor plăti cu 55 de lire mai mult pentru viza în Marea Britanie. Explicațiile MAE

Muncitorii români vor plăti cu 55 de lire mai mult pentru viza în Marea Britanie. Explicațiile MAE

15 Ian 2021   •   20:06
Muncitorii români vor plăti cu 55 de lire mai mult pentru viza în Marea Britanie. Explicațiile MAE

Ministerul Afacerilor Externe precizează că reducerea de 55 de lire aplicată de autoritățile britanice taxei pentru solicitările de viză de muncă reprezintă o măsură adoptată de autoritățile britanice în aplicarea Cartei Sociale Europene din 1961. Măsura nu vizează lucrătorii români.

Reducerea de 55 de lire aplicată de autoritățile britanice taxei pentru solicitările de viză de muncă reprezintă o măsură adoptată de autoritățile britanice în aplicarea Cartei Sociale Europene din 1961, la care Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și 22 de state membre ale Uniunii Europene sunt părți, precizează MAE.

Ulterior, în 1996, a fost adoptată Carta Socială Europeană revizuită, care modernizează documentul juridic din 1961, România devenind parte, în mod firesc, doar la acest din urmă tratat.

Cu toate acestea, Regatul Unit nu a devenit parte și la varianta revizuită, din 1996, a Cartei Sociale Europene, motiv pentru care aplică măsura vizată (reducerea de 55 de lire) numai în raport cu acele state care sunt părți la varianta din 1961 a Cartei (inclusiv cele 22 de state membre ale Uniunii Europene).

MAE subliniază că această măsură nu vizează în mod direct lucrătorii români, în aceeași situație juridică regăsindu-se și cetățenii celorlalte state membre ale Uniunii Europene care au ratificat versiunea din 1996 a Cartei.

MAE a semnalat aceste aspecte atât părții britanice, cât și la nivel european și a transmis argumentele pertinente care să fundamenteze continuarea dialogului pe această temă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: muncitori romani