x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TRAGEDIA DIN MUNTENEGRU. Răniţii au sosit la Bucureşti. La aeroportul Otopeni a avut loc şi o slujbă pentru cei decedaţi

TRAGEDIA DIN MUNTENEGRU. Răniţii au sosit la Bucureşti. La aeroportul Otopeni a avut loc şi o slujbă pentru cei decedaţi

25 Iun 2013   •   08:45
TRAGEDIA DIN MUNTENEGRU. Răniţii au sosit la Bucureşti. La aeroportul Otopeni a avut loc şi o slujbă pentru cei decedaţi
UPDATE 22:00 - Avionul cu persoanele decedate în accidentul din Muntenegru a aterizat la baza militară 90, acolo fiind oficiată o slujbă religioasă în memoria lor. Răniţii veniţi cu alte două aeronave au fost transferaţi la patru spitale din Capitală.

UPDATE 21.07
- Cea de a doua aeronavă cu români răniţi în accidentul din Muntenegru a aterizat la Bucureşti.

UPDATE 20:40 De la Podgorica a decolat, marţi seara, şi cea de a treia aeronavă care transportă sicriele cu trupurile neînsufleţite ale celor 18 români morţi în accidentul din Muntenegru. 

Identificarea celor decedaţi în accidentul din Muntenegru va fi făcută de poliţişti de la Direcţia Investigaţii Criminale, specialişti ai Institutului Naţional de Criminalistică şi aparţinători, au mai spus sursele citate.

Doi medici legişti din Muntenegru vor veni la Bucureşti, cu un avion militar, pentru a continua, alături de specialiştii români, procedurile legate de identificarea celor decedaţi şi întocmirea actelor.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat, marţi, că persoanele decedate au fost identificate, prin excludere, urmând să se stabilească identitatea pentru fiecare corp, în prezenţa rudelor.

UPDATE 19:20 - A doua aeronavă militară care asigură transportul spre ţară al cetăţenilor români de la Podgorica este pregătită de decolare, aparatul urmând să aducă 18 răniţi în accidentul din Muntenegru, ale căror familii au fost deja anunţate, informează celula de criză constituită la nivelul Ministerului Afacerilor Externe, potrivit agerpres.ro.

Primul avion cu 12 români răniţi a aterizat la Bucureşti înainte de ora 18,00, răniţii fiind deja repartizaţi la spitalele din Capitală. Potrivit secretarului de stat din Ministrul Apărării, Raed Arafat, trei dintre răniţii care au ajuns la Bucureşti sunt în comă.

UPDATE 18:13 - Primul avion cu români răniţi în Muntenegru a aterizat la Bucureşti. La Baza 90 de la Otopeni se află ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, şi ministrul Apărării, Mircea Duşa. Ambulanţele aşteaptă la Baza 90 să preia răniţii. Patru spitale din Bucureşti sunt deja pregătite pentru preluarea răniţilor din accidentul produs duminică în Muntenegru.

UPDATE 12:30 - Primii pacienţi răniţi, internaţi la Podgorica, în urma accidentului de duminică, au părăsit spitalul, în ambulanţe, ei urmând a fi transportaţi la avioane şi, ulterior, în România.

La Bucureşti patru spitale sunt pregătite să primească răniţii. Astfel, zece dintre aceştia vor ajunge la Spitalul Clinic Floreasca, 11 la Spitalul Universitar de Urgenţă, patru răniţi la spitalul Elias şi patru la Bagdasar Arseni.

UPDATE
10:00 - Cele două aeronave militare care urmează să aducă răniţii români în ţară au ajuns în Muntenegru. La bordul acestora se află 11 medici şi 11 asistenţi SMURD şi cinci angajaţi ai MApN. MAE a anunţat că a fost finalizată la Podgoriţa, pe baza evaluării stării de sănătate a pacienţilor, operaţiunea repartizării victimelor la cele patru spitale din Bucureşti pregătite să primească răniţii.

-----------------------------------------------------------

Două aeronave dotate cu echipamente medicale performante şi personal medical au decolat, în această dimineaţă, de la Baza 90 din Capitală, cu destinaţia Muntenegru. Peste 20 de persoane - medici şi asistente - se află în cele două avioane care au plecat spre Podgorica pentru a prelua dintre răniţii în accidentul rutier petrecut în Muntenegru.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Oprița, cu cele două avioane vor fi aduși în țară 29 sau 30 de pacienți, dintre care 12 aflați în stare gravă, urmând să fie internați în 4 spitale din București.

Oprița a declarat că mai multe informații despre starea răniților și despre transportul lor vor putea fi oferite după ce echipajele medicale vor ajunge în Muntenegru.

"Vor fi peste 25 de medici şi asistente în cele două avioane, pentru a avea grijă de pacienţi în timpul transferului. Cele două avioane aşteptăm să ajungă în jurul orei 9.00. Odată ajunse, echipele medicale vor fi aduse la spital cu tot cu echipamente. Vom pregăti pacienţii şi apoi îi vom duce la avioane şi la Bucureşti. În Bucureşti, patru spitale de urgenţă sunt pregătite să-i primească", a zis Arafat, precizând că cei mai mulți răniți aflaţi în terapie intensivă sunt transferabili.

Şi alte spitale din Capitală au fost anunţate să se pregătească pentru preluarea răniţilor din Muntenegru - spitalele Elias, Bagdasar-Arseni şi Universitar.

Guvernul a decis ca miercuri să fie decretată zi de doliu național în memoria celor 19 turiști care și-au pierdut viața în tragicul accident.

18 români au murit și alți 22 au fost răniți în accidentul produs duminică la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegru.

×