x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mureş: Prefectul a dispus închiderea târgurilor de animale din judeţul din cauza bolii limbii albastre

Mureş: Prefectul a dispus închiderea târgurilor de animale din judeţul din cauza bolii limbii albastre

de Agerpres    |    09 Sep 2014   •   17:40
Mureş: Prefectul a dispus închiderea târgurilor de animale din judeţul din cauza bolii limbii albastre

Prefectul judeţului Mureş, Vasile Liviu Oprea, a dispus marţi închiderea târgurilor de animale de pe raza judeţului din cauza bolii limbii albastre, decizia fiind luată în urma reuniunii Centrului Local de Combatere a Bolilor din judeţul Mureş.

"În conformitate cu prevederile O.G. nr 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi a dispoziţiilor Legii nr.340/2004, prefectul judeţului Mureş a dispus închiderea tuturor târgurilor de animale de pe raza judeţului Mureş în perioada 9 septembrie - 5 octombrie 2014, prin Ordinul nr.254/09.09.2014. Instituţia Prefectului - Judeţul Mureş a solicitat primăriilor din judeţ punerea în aplicare a Ordinului menţionat, urmând ca verificarea modului de aplicare al Ordinului să se realizeze prin grija DSVSA Mureş cu sprijinul Poliţiei şi Jandarmeriei", precizează un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului - Judeţul Mureş.

Potrivit documentului, măsura a fost luată deşi în judeţul Mureş nu s-a semnalat niciun caz de boală a limbii albastre. 

×
Subiecte în articol: boala limbii albastre