x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alpinista româncă Mihaela Gabi Ianoși a murit pe Vârful Aconcagua: Nu am întâlnit o femeie mai curajoasă și mai ambițioasă

Alpinista româncă Mihaela Gabi Ianoși a murit pe Vârful Aconcagua: Nu am întâlnit o femeie mai curajoasă și mai ambițioasă

de Redacția Jurnalul    |    26 Ian 2024   •   20:03
Alpinista româncă Mihaela Gabi Ianoși a murit pe Vârful Aconcagua: Nu am întâlnit o femeie mai curajoasă și mai ambițioasă
Sursa foto: Mihaela Gabi Ianosi

Mihaela Gabi Ianoși, o alpinistă româncă, și-a pierdut viața pe vârful Aconcagua din Argentina. Românca avea 56 de ani. Ultimul filmuleț a fost postat de sportivă pe 16 ianuarie pe contul de facebook și arată chiar plecarea femeii în drumeție.

Potrivit Antena 3 CNN, informația este difuzată de presa argentiniană

Potrivit raportului oficial al poliției, aceasta și-a pierdut cunoștința și a leșinat în prezența mai multor persoane.

Un medic care se afla printre turiști i-a administrat adrenalină și a efectuat manevre de resuscitare, însă femeia a murit în cele din urmă.

În momentul tragediei, alpinista era înconjurată de mai mulți turiști europeni, împreună cu care ajunsese pe vârf, cu câteva minute înainte.

Cazul este anchetat de Procuratura Uspallata.

Curg mesajele de condoleanțe pe contul alpinistei:

Nu am intalnit o femeie mai curajoasa si mai ambitioasa decat tine.  Ai fost un star si vei ramane in continuare o stea stralucitoare acolo sus in cer  unde te-a vrut Dumnezeu

O pierdere insemnata! Sa plecam din lumea asta facand ceea ce ne place ca pasiune, e un lucru pe care putini dintre noi o sa avem ocazia sa il atingem. Odihna usoara Mihaela! Continua sa ne luminezi si noua calea, ca o stea stralucitoare de acolo de sus din cer!!

Dumnezeu să o odihnească în pace!! Curajul de a escalada înălțimile munților a fost aproape unic pentru o femeie din zilele noastre. Și -a dat viața cucerind vârfurile munților !

Ai urcat, în viață, până aproape de cer și după niște vreme dar, prea devreme...ai ajuns la el. Din păcate, prea devreme ai ajuns dincolo de toate crestele munților de pe pământ, Mihaela! Amintire veșnică și regrete nemăsurate!Să-ți fie drumul spre stele luminat și mai lin decat traseele muntoase n(și nu numai) pe care le-ai parcurs in aceasta viata!RIP, MIha, mare OM, mare suflet!

Trei oameni au murit pe Aconcagua în actualul sezon

Aconcagua este cel mai înalt munte din emisfera vestică și este situat în nord-vestul provinciei Mendoza.

Actualmente, este sezonul ascensiunilor iar, potrivit presei de specialitate, ascensiunea pe Aconcagua prezintă obstacole considerabile până în vârful de 6.960,8 metri, unde condițiile meteorologice sunt dificile, accentuate de vântul intens.

Până în prezent, luând în calcul și decesul româncei, Aconcagua a făcut deja trei victime: recent, Raul Alexander Tartera, un american în vârstă de 30 de ani a murit după ce a ajuns în vârf, prăbușindu-se pe traseul de coborâre.

Iar la data de 3 ianuarie, cadavrul unui alpinist rus a fost găsit în Plaza de Mulas, o tabără situată la o altitudine de peste 4.200 de metri deasupra nivelului mării.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×