x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Muzeu nou, inaugurat la Bucureşti. Obiecte reprezentative pentru presa militară bucureşteană

Muzeu nou, inaugurat la Bucureşti. Obiecte reprezentative pentru presa militară bucureşteană

de Alina-Elena Vasiliu    |    29 Iul 2014   •   17:08
Muzeu nou, inaugurat la Bucureşti. Obiecte reprezentative pentru presa militară bucureşteană
Sursa foto: Muzeu nou, inaugurat la Bucureşti. Obiecte reprezentative pentru presa militară bucureşteană

Un nou muzeu şi-a deschis porţile pentru vizitatori, în Bucureşti. Este vorba despre Muzeul Presei Militare, amplasat în sediul Trustului de Presă al Ministerului Apărării Naţionale.

Până pe 30 iulie, la sediul muzeului, sunt organizate dezbateri, expoziţii de carte şi fotografie, proiecţii de filme documentare, emisiuni de radio şi televiziune, la care poate participa oricine.

Noul muzeu a fost amenajat cu ocazia împlinirii cu ocazia a 155 de ani de la apariţia primului număr al publicaţiei „Observatorul militar”. De asemenea, anul acesta, se sărbătoresc cincisprezece ani de la înfiinţarea Trustului de Presă al MApN. Prin această nouă instituţie, se doreşte continuarea tradiţiilor primului săptămânal militar românesc – „Observatorul militar” (apărut la Bucureşti, în 1859). Iniţiatorii proiectului doresc, de asemenea, să glorifice amintirea primei emisiuni de radio - „Ora ostaşului”, devenită, mai târziu. „Ora armatei”, precum şi a primei emisiuni militare de televiziune - „De strajă patriei”, precursoare a actualei emisiuni „Pro Patria”.

Adresa pe care se află situat muzeul este strada Unirii, numărul 57.

×