x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator N-AVEM BANI - Tăriceanu îi mai scrie o dată lui Băsescu

N-AVEM BANI - Tăriceanu îi mai scrie o dată lui Băsescu

de Monica Iordache Apostol    |    22 Oct 2008   •   00:00

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a transmis preşedintelui Traian Băsescu o scrisoare cu datele suplimentare solicitate de şeful statului privind impactul economic al majorărilor salariale în educaţie, al creşterilor de pensii la grupele de muncă I şi II şi al ajutoarelor pentru mame.



Scrisoarea reprezintă doar o informare privind efectele acestor cheltuieli suplimentare, au declarat ieri surse guvernamentale, pentru Mediafax.

Premierul Tăriceanu a declarat luni într-o emisiune tv că şeful statului i-a cerut această informare înainte de a lua o decizie privind promulgarea celor trei proiecte de lege şi că a purtat o ocrespondenţă cu preşedintele pe această temă. Informarea fost elaborată de Ministerele Finanţelor şi Muncii.

Prima informare de acest gen a fost trimisă de la Palatul Victoria la Cotroceni pe data de 4 octombrie, după cum a anunţat însuşi premierul, după ce legea de majorare a salariilor profesorilor cu 50% a fost votată de Parlament.  

Şeful statului trebuie să decidă până la sfârşitul săptămânii dacă promulgă sau nu legea cu cel mai mare impact bugetar dintre cele trei, cea de majorare a salariilor din sistemul de educaţie. Constituţia prevede obligativitatea preşedintelui de a promulga un act normativ în 10 de zile după ce Curtea Constituţională i-a confirmat constituţionalitatea. Singura declaraţie a preşedintelui pe această temă a fost data imediat după votarea legii privind salariile profesorilor, când, întrebat de un jurnalist dacă o va promulga, a răspuns: "Cum să nu?”

×
Subiecte în articol: romania