x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Năsui anunță că din 16 aprilie românii pot merge în vacanță în Grecia în anumite condiții

Năsui anunță că din 16 aprilie românii pot merge în vacanță în Grecia în anumite condiții

12 Apr 2021   •   13:22
Năsui anunță că din 16 aprilie românii pot merge în vacanță în Grecia în anumite condiții
Sursa foto: Hepta

Ministrul Economiei și Turismului, Claudiu Năsui, a declarat că a vorbit luni cu ambasadoarea Greciei în România și, din 16 aprilie, granițele Greciei se vor redeschide pentru turiștii români, însă cu anumite condiții: test PCR negativ sau certificat de vaccinare sau formular de localizare.

Claudiu Năsui a declarat, luni, la Antena 3, că a discutat cu ambasadoarea Greciei în România și că, din 16 aprilie, se redeschide turismul în Grecia.

„Am discutat chiar astăzi (luni - n.r.) cu ambasadoarea Greciei în România și, din 16 aprilie, granițele Greciei se vor redeschide pentru turiști, evident, cu niște condiții. Și acelea sunt: un formular de localizare - și acela este ușor completabil pe internet - sau cu certificat de vaccinare sau cu test PCR negativ. Practic, sunt două momente: momentul intrării în Grecia, și momentul revenirii în România. La momentul plecării în Grecia, turiștii români care ar dori să plece acolo ar avea nevoie de acest document care există și acum pe internet, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare”, afirmă Năsui.

Ministrul a precizat că dacă Grecia nu e pe lista galbenă a țărilor cu rată mare de infectare cu SARS-CoV-2, românii nu vor avea probleme la revenirea în țară.

„La momentul revenirii în țară, (...) dacă Grecia nu este pe lista aceea a CNSU-ului, nu e absolut nicio problemă. Dacă totuși este și cetățeanul român este vaccinat, și prin vaccinare înseamnă 10 zile de la rapel, de la a doua doză, intră fără carantină. Deci nu are nicio problemă. (...) Dacă nu are vaccinul și a fost bolnav de COVID în ultimele 90 de zile, lucru pe care îl poate dovedi fie cu un certificat medical, fie cu un test de anticorpi, de asemenea, nu intră în carantină”, a mai spus Năsui.

×
Subiecte în articol: Claudiu Năsui