x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Năsui: România va fi deschisă turismului extern

Năsui: România va fi deschisă turismului extern

27 Mai 2021   •   21:05
Năsui: România va fi deschisă turismului extern

România va fi deschisă turismului extern, anunță ministrul Economiei, Claudiu Năsui, care precizează că lista persoanelor care aveau dreptul să intre în țara noastră a fost eliminată din hotărârea Executivului care reglementa acest lucru.

„România va fi deschisă turismului extern. Practic, s-a eliminat din hotărârea de Guvern lista persoanelor care aveau dreptul să vină. Pe lângă criteriile generale din țările verzi, galbene și roșii, mai exista o listă care aveau dreptul să intre în țară. Această listă a fost eliminată”, spune ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

El precizează că decizia a fost luată la solicitarea reprezentanților operatorilor din turism.

„Au fost discuții și bilaterale, pentru deschidere selective. Acum avem o regulă clară și generală, aplicabilă tuturor țărilor. Este un lucru foarte bun”, conchide Năsui.

Ulterior, ministrul Economiei a venit cu precizări pe Facebook.

„În trecut era menționată expres lista celor care pot veni în România (la art. 2 alin. (1) pct. 7 și art. 2 alin. (5) din anexa nr. 3 la HG 531/2021). Pentru a putea primi turiști străini, puteam fie să adăugăm și turismul la listă, fie să scoatem lista cu totul. S-a mers pe a doua soluție. Mulțumesc premierului Florin Cîţu și ministrului Lucian Bode că au acceptat scoaterea cu totul a listei. Astfel, turiștii străini vor putea veni cu respectarea condițiilor generale (în funcție de lista pe care se află țara)”, potrivit lui Năsui.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Claudiu Năsui