x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Forțele navale: Nu au fost identificate mine marine aflate în derivă în apropierea țărmului românesc

Forțele navale: Nu au fost identificate mine marine aflate în derivă în apropierea țărmului românesc

de Redacția Jurnalul    |    14 Aug 2023   •   19:45
Forțele navale: Nu au fost identificate mine marine aflate în derivă în apropierea țărmului românesc
Sursa foto: Forțele Navale Române

Reprezentanții Forțelor navale din România anunță că luni nu au fost identificate mine marine aflate în derivă în apropierea țărmului românesc.

Forțele navale au desfășurat misiuni de cercetare a spațiului maritim din proximitatea litoralului românesc.

„Forțele Navele Române au executat luni, 14 august, misiuni de cercetare a spațiului maritim din proximitatea litoralului românesc, ca urmare a informării primite, în jurul orei 10.00, de la ISU Dobrogea, cu privire la explozia unei posibile mine marine în zona digului de la Costinești și la existența unei mine aflate în derivă, în zona digului de larg al Portului Mangalia”, a anunțat Statul Major al Forțelor Navale.

Potrivit sursei menționate, scafandrii și o navă a Gărzii de Coastă au executat o misiune comună de cercetare a zonei din apropierea țărmului de la Costinești, în urma căreia nu au fost identificate mine marine aflate in derivă. La misiune au participat un elicopter al României și un avion de patrulare al SUA.

„Tot în cursul zilei de astăzi, puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” (PM-274), un elicopter IAR Puma Naval și un avion de patrulare al Statelor Unite ale Americii au executat, începând cu ora 13.00, misiuni conjugate de cercetare maritimă și aeriană, în spațiul maritim cuprins între Constanța și Mangalia, în urma cărora nu au identificat nicio mină marină aflată în derivă în spațiul monitorizat”, a mai anunțat Statul Major al Forțelor Navale.

Misiunile de monitorizare vor continua, a precizat Statul Major al Forțelor Navale.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: nave mine misiune