x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Neamt indragostit, pacalit de o olteanca

Neamt indragostit, pacalit de o olteanca

27 Feb 2004   •   00:00

Casatorit din dragoste cu o romanca, un neamt sustine ca s-a trezit cu fostul sot al femeii in patul conjugal, dar si fara apartamentul si bunurile pe care le cumparase in Craiova.

Romanca sustine insa ca apartamentul i-ar apartine si ar fi fost cumparat din banii ei. Idila a ajuns pe rolul instantelor de judecata.
CRISTIAN VASILCOIU

Povestea de dragoste dintre un neamt si o romanca s-a transformat, peste noapte, intr-un cosmar - sustine barbatul. Georg Malek povesteste ca si-a surprins nevasta romanca, Simona Capatana, in patul conjugal, cu fostul ei sot. "Cand m-am intors, o data, noaptea, din Germania, am batut 15 minute la usa si degeaba. Am coborat in parcare si am dormit in masina. Dimineata, am urcat din nou. Din casa a plecat un om, fostul ei sot. Nu am facut scandal, nu tu palme, cum e obiceiul la romani, ba chiar l-am salutat pe barbat. Am hotarat sa divortez", povesteste neamtul. De aici incep necazurile. Divortul a fost pronuntat in Germania, dar procesul de partaj s-a derulat la Craiova.

Ce zice neamtul

Neamtul sustine ca a trait in concubinaj, mai multe luni, cu Simona Capatana, inainte de casatorie. Perioada in care, spune Malek, el a cumparat un apartament in Craiova. "Ea m-a convins sa cumpar apartamentul pe numele ei. Am martori ca acesta a fost cumparat cu banii mei", sustine Georg Malek.

Ce zice romanca

Fosta sotie a neamtului a sustinut, in fata instantei, ca apartamentul respectiv a fost cumparat din banii ei, proveniti in urma partajului din casatoria sa anterioara. Din acest motiv, craioveanca a solicitat judecatorilor ca apartamentul sa-i fie atribuit ei. Repetatele incercari de a o contacta pe Simona Capatana, pentru mai multe amanunte, s-au dovedit zadarnice.

Malek contesta spusele ex-sotiei

Neamtul contesta insa declaratiile fostei sale sotii. "La momentul cand am cumparat apartamentul, partajul ei cu fostul sot nu se finalizase, asa ca nu avea cum sa-l ia din banii de la partaj", declara Georg Malek.

Judecatoria Craiova a decis ca apartamentul sa-i ramana sotiei romance, iar neamtul sa primeasca jumatate din valoarea la care a fost cumparat, adica 55 de milioane de lei. Asta in conditiile in care apartamentul respectiv valoreaza, in prezent, cel putin 800 de milioane de lei. Nemultumit de decizia judecatorilor, Georg Malek a facut apel la Tribunalul Dolj. Magistratii de aici au decis ca lui sa-i revina doua treimi din valoarea respectivului apartament, insa solutia a fost atacata, la Curtea de Apel Craiova, atat de neamt, cat si de romanca. In fine, judecatorii Curtii de Apel au decis ca hotararea initiala, data de Judecatoria Craiova, sa ramana valabila.

"Am dovedit cu acte si cu martori ca apartamentul a fost cumparat din banii mei si tot degeaba, tot ei i se da dreptate. Eu n-am stiut ca in Romania se poate intampla asa ceva"
Georg Malek

Curtea de Apel Craiova nu comenteaza

Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Craiova, judecatorul Aurel Ilie, declara ca legea nu-i permite sa comenteze deciziile luate de colegii sai in instanta, dar se arata deschis sa puna toate actele la dispozitie. "Hotararea instantei este definitiva si irevocabila, iar legea nu-mi permite sa comentez solutia data. Cetateanul neamt are posibilitatea de a depune o contestatie in anulare, iar daca aceasta se constata intemeiata, va fi data o alta solutie", sustine judecatorul Aurel Ilie.

×