x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Negrescu: Birocraţia excesivă privind accesarea fondurilor europene este generată de două aspecte

Negrescu: Birocraţia excesivă privind accesarea fondurilor europene este generată de două aspecte

13 Iul 2018   •   13:10
Negrescu: Birocraţia excesivă privind accesarea fondurilor europene este generată de două aspecte

Birocraţia în România în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene este generată de doi factori, unul intern, iar celălalt extern, a declarat, vineri, la Panciu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Prezent la Consultările cetăţeneşti privind viitorul Uniunii Europene având ca temă Politica Agricolă Comună şi Dezvoltare Locală, Victor Negrescu a subliniat că Guvernul României a luat deja decizii pentru "remedierea acestor dificultăţi".

"Birocraţia excesivă este generată de două aspecte. În primul rând birocraţia a fost generată de faptul că, de foarte mute ori, în sistemul public s-a dorit să existe multe documente care dovedesc veridicitatea aplicaţiilor şi informaţiilor date acolo, fie prin semnături excesive, fie prin documentaţii care trebuiau aduse de beneficiar. Deci şi sistemul public din România a greşit. De cealaltă parte, partenerii noştri europeni au cerut anumite documentaţii ţărilor din centrul şi estul Europei, considerând că aici ar putea exista anumite riscuri. Suplimentar celor două, constatam ca membru în Parlamentul European, în discuţiile cu cei care se ocupă de controlul accesării fondurilor europene că, de foarte multe ori, în cazul României, primeau sesizări din partea diferiţilor posibili beneficiari crescând suspiciunea, din păcate, cu privire la fondurile accesate. Şi, crescând suspiciunea, a crescut şi volumul documentelor solicitate", a precizat Negrescu.

Victor Negrescu a mai dat exemplul directivei europene prin care se elimină ştampila de pe documente ca acestea să fie legale, dar care nu este aplicată în România, deşi legislaţia a fost armonizată în raport cu această directivă. http://www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: victor negrescu