x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nelu Tătaru: Avem 1.200 de paturi la Terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19, cu extensie până la 1.500

Nelu Tătaru: Avem 1.200 de paturi la Terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19, cu extensie până la 1.500

29 Oct 2020   •   14:22
Nelu Tătaru: Avem 1.200 de paturi la Terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19, cu extensie până la 1.500
Sursa foto: Antena 3

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, joi, 29 octombrie, la Constanța, că la Terapie Intensivă sunt 1.200 de paturi pentru pacienții cu COVID-19, la nivel național, cu extensie până la 1.500.  

De asemenea, ministrul Sănătății a afirmat că la unitățile medicale din Constanța se va face o suplimentare cu 33 de paturi ATI.

„ În evaluarea pe care am făcut-o la Spitalul Judeţean vom avea o extensie de 14 paturi de Terapie Intensivă, la Spitalul de Pneumoftiziologie încă 12 paturi şi la Spitalul Mangalia 7 paturi. Deci, pentru Regiunea de Sud-Est o extensie de 33 de paturi pe care să le avem într-o rezervă, în perioada următoare, în funcţie de evoluţie. Nu trebuie să ne lăsăm doar în baza corpului medical, a spitalelor şi a paturilor pe care le facem ca extensie. De astăzi avem 10 paturi aici, în Terapie Intensivă, avem deja 6 la Pneumoftiziologie şi în decurs de două săptămâni le avem pe toate 12, săptămâna viitoare cele 7 din Mangalia sunt în funcţie", a spus ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru a afirmat că următoarele trei – patru săptămâni vor fi „grele”, în contextul în care se va încerca limitarea numărului de cazuri de infectare pentru a se ajunge pe un platou.

„În contextul în care vedem în toată Europa numărul de cazuri crescând de la o zi la alta, în care vedem lockdown-uri, în care vedem impuneri de restricţii, haideţi să participăm cu toţii la scăderea numărului de cazuri", a afirmat Tătaru.

Întrebat dacă şi spitalele private vor intra în lupta anticoronavirus, Tătaru a spus că se va întâmpla acest lucru în măsura în care nu va mai exista un număr suficient de paturi în spitalele publice. 

×
Subiecte în articol: nelu tataru ati terapie intensiva