x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nepotul Regelui Mihai s-a căsătorit la Sinaia

Nepotul Regelui Mihai s-a căsătorit la Sinaia

01 Oct 2018   •   09:33
Nepotul Regelui Mihai s-a căsătorit la Sinaia

Nepotul Regelui Mihai, fostul Principe al României, Nicolae, și aleasa sa, Alina-Maria Binder, s-au căsătorit ieri, la Sinaia, unde a avut loc atât ceremonia religioasă, cât și recepția de după slujbă. La nuntă au participat numeroși reprezentanți ai nobilimii din Europa, precum și vedete din ţară, prietene ale principelui. Pe lista invitaților nu s-au regăsit însă numele membrilor Casei Regale a României. Naşii au fost Liviu şi Simona Popescu, Constantin Filitti şi Alexandra Butculescu-Filitti.

Sute de persoane au ieşit pe drumul care duce către Biserica ”Sfântul Ilie” din Sinaia pentru a întâmpina alaiul de nuntaşi. Organizatorii au umplut lăcaşul de cult cu buchete de hortensii şi trandafiri albi, aceleaşi flori fiind aşezate şi pe treptele bisericii. În faţa acesteia a fost amplasat şi un ecran mare pe care poate fi vizionată ceremonia. Muzica a fost asigurată de Corul Operei Române, care, la intrarea miresei, a cânat imnul mirilor, ”Vino din Liban, mireasă”. Printre invitaţi s-a numărat şi generalul Gelaledin Nezir, omul care s-a ocupat de funeraliile Regelui Mihai.

Conform Biroului de presă al Principelui Nicolae al României, cavaleri au fost Mihai Binder (fratele Alinei), Andrew Griffiths (UK), Charles-Antoine Uyttenhove (Belgia), Bejan Alizaddeh (UK), James Dalzell (UK), Bogdan Macarie (RO). Domnişoare de onoare au fost: Elizabeta-Karina de Roumanie, Mihaela Şerban, Raluca Tilea, Yvonne Persic, Denisa Fătuşan şi Ana-Maria Burcea.

Evenimentul a atras atenţia şi presei internaţionale. „The Economist” numește evenimentul „o nuntă aproape regală” și scrie că „Principele Nicolae Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai al României, s-a căsătorit duminică, 30 septembrie, dar evenimentul nu a fost nunta regală pe care toată lumea o aștepta. Speranțele lor de a reinstala un rege sau o regină pe tronul României s-au năruit din lipsa unui consens privind linia de succesiune”, notează publicația.

Participanții la nunta regală de la Sinaia au fost nevoiţi să respecte și un dress code și să poarte bărbaţii, uniformă, ţinută elegantă de zi sau costum de zi, iar femeile, rochie elegantă de zi şi pălărie.

 

Evenimentul marchează prima nuntă regală care se desfăşoară în Sinaia după 70 de ani, ultima fiind căsătoria Principesei Ileana, fiica Regelui Ferdinand.

 

×