x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciucă: Digitalizarea sustenabilă este în continuare o prioritate pentru România

Ciucă: Digitalizarea sustenabilă este în continuare o prioritate pentru România

de Redacția Jurnalul    |    30 Mar 2023   •   21:45
Ciucă: Digitalizarea sustenabilă este în continuare o prioritate pentru România
Sursa foto: Gov.ro

Digitalizarea sustenabilă este în continuare o prioritate pentru România. Inițiativele care reunesc sectorul public și pe cel privat aduc beneficii nu doar la nivelul tranziției digitale, ci au un impact strategic considerabil la nivel economic, spune premierul Ciucă.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit joi, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane, AHK.

Întrevederea a avut în vedere o serie de discuții despre Proiectul Important de Interes Comun European în Microelectronică și Tehnologie Comunicațiilor (IPCEI ME/CT) și a constituit o ocazie bună de reconfirmare a menținerii angajamentului asumat de România în vederea creării unui ecosistem de microelectronică.

Proiectul IPCEI ME/CT stimulează competivitatea industriei, aduce contribuții prin creșterea economică durabilă și crearea de noi locuri de muncă, și poate oferi soluții sau remedieri pentru disfuncționalitățile pieței pentru că reunește cunoștința, expertiza, resursele financiare și actorii economici din întreaga Uniune Europeană.

“Digitalizarea sustenabilă este în continuare o prioritate pentru România, de aceea acest apel care sprijină direct dezvoltarea domeniului microelectronicii în România – o provocare existentă și la nivelul UE, se va bucura de susținerea noastră și de alocările bugetare agreate. Astfel de inițiative, care reunesc sectorul public și pe cel privat aduc beneficii nu doar la nivelul tranziției digitale, ci au un impact strategic considerabil la nivel economic, reconfirmând atractivitatea României în fața investitorilor naționali și internaționali. Avem în vedere, în mod evident, și industria de automotive și oportunitatea de a deveni o destinație dezirabilă și pentru producția de semiconductori - și nu doar pentru asamblare - cu ajutorul celor patru Digital Innovation Hubs pe care proiectul le prevede”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Pentru a întări angajamentul de implicare coerentă, sistematică în dezvoltarea industriei de microelectronică, conform planului agreat cu Comisia Europeană, prim-ministrul a propus menținerea unui dialog constant și stabilirea unei serii de întâlniri între beneficiarii direcți ai proiectului, beneficiarii indirecți și reprezentanții Guvernului. Aceste întâlni vor asigura latura palpabilă și predictibilă a proiectului, prin prezentarea datelor pragmatice din teritoriu legate de activitățile și capacitățile ecosistemului, transmite Guvernul.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: nicolae ciuca ahk