x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicușor Dan: Blocul ARO – Patria va fi consolidat cu fonduri naționale nerambursabile

Nicușor Dan: Blocul ARO – Patria va fi consolidat cu fonduri naționale nerambursabile

de Redacția Jurnalul    |    28 Oct 2024   •   22:00
Nicușor Dan: Blocul ARO – Patria va fi consolidat cu fonduri naționale nerambursabile
Sursa foto: FB Nicușor Dan

Blocul ARO – Patria, prima clădire modernistă din Capitală, proiectată de arhitectul Horia Creangă, va fi consolidat cu fonduri naționale nerambursabile, a anunțat luni primarul general Nicușor Dan.

Potrivit primarului, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat încă patru proiecte depuse de Primăria Capitalei prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) pentru consolidarea a trei clădiri rezidențiale și o clădire monument istoric.

Este vorba despre imobilele situate pe bd. Gheorghe Magheru nr. 12-14 sector 1 (Blocul ARO – Patria), bd. Hristo Botev nr. 29, sector 3, str. Filitti nr. 5, sector 3, și str. Dr. Joseph Lister nr. 1 sector 5.

Construit în anul 1935, Blocul ARO – Patria este o clădire emblematică pentru arhitectura modernă din perioada interbelică și pentru soluția structurală a sălii de cinematograf, Cinema Patria, revoluționară pentru acea dată, arată Nicușor Dan. A fost prima clădire modernistă din Capitală, fiind proiectată de arhitectul Horia Creangă.

Până acum AMCCRS are aprobate pentru finanțare nerambursabilă din fonduri naționale 67 de imobile care vor fi consolidate seismic în cadrul programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, dintre care 63 sunt clădiri rezidențiale și 4 sunt clădiri publice.

Valoarea totală a investițiilor este de aproximativ 2,15 miliarde de lei.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: nicusor dan bloc aro patria