x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator N. Dan: Sper ca acțiunea prefectului să fie una serioasă și nu un gest de imagine

N. Dan: Sper ca acțiunea prefectului să fie una serioasă și nu un gest de imagine

de Redacția Jurnalul    |    10 Oct 2023   •   22:15
N. Dan: Sper ca acțiunea prefectului să fie una serioasă și nu un gest de imagine

Sper ca acțiunea de marți a Prefectului pentru anularea dispoziției de retrocedare a celor 12 hectare din Parcul IOR să fie una serioasă și nu un gest de imagine, afirmă primarul general Nicușor Dan: „Nu înțeleg de ce nu m-a contactat pentru a-l ajuta”.

„Sper ca acțiunea de azi a Prefectului pentru anularea dispoziției de retrocedare a celor 12 hectare din Parcul IOR să fie una serioasă și nu un gest de imagine. Nu înțeleg de ce nu m-a contactat pentru a-l ajuta, deși am anunțat public că am finalizat o amplă analiză juridică a speței”, scrie pe Facebook Nicușor Dan.

În opinia primarului general, „faptul că a anunțat acțiunea împreună cu Robert Negoiță e o sfidare a bunului simț”.

„Negoiță și Oprescu au îngreunat foarte mult posibilitatea de anulare a dispoziției de retrocedare. În litigiul în care cele două primării au fost parte, Înalta Curte a reținut definitiv că terenul nu e parc pentru că niciuna din primării nu a venit cu acte care să dovedească faptul că e parc. Tocmai din cauza lor acum anularea dispoziției de retrocedare necesită o analiză juridică subtilă”, încheie Dan.

Prefectul Municipiului București, Rareș Hopincă, a anunțat marți că a depus o acțiune în instanță împotriva Primăriei Municipiului București și solicită anularea Dispozițiilor de primar din anul 2005 prin care s-au retrocedat aproximativ 12 hectare de teren din Parcul IOR.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: nicusor dan parcul ior