x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator NINGE la munte! Imagini LIVE de pe pârtiile din România pe webcam jurnalul.ro

NINGE la munte! Imagini LIVE de pe pârtiile din România pe webcam jurnalul.ro

21 Noi 2014   •   08:34
NINGE la munte! Imagini LIVE de pe pârtiile din România pe webcam jurnalul.ro

Pe Valea Prahovei ninge de câteva ore. Meteorologii au emis o avertizare de lapoviţă, ninsori şi intensificări ale vântului valabilă până la orele amiezii. În această dimineață, la Cheia se înregistrau 0 grade Celsius, la Vârful Omu mercurul în termometre a ajuns la valoarea de minus 9 grade Celsius, în timp ce la Sinaia, la Cota 1.500, erau minus 3,7 grade Celsius.

A nins și în PARÂNG, RETEZAT, dar şi la TRANSALPINA. Salvamontiştii atenţionează turiştii să evite traseele montane lungi din cauza vremii reci şi umede, dar şi a ceţei dense.

Vezi AICI imagini Live de la munte pe webcam jurnalul.ro

În masivul Retezat, la peste 2.000 de metri altitudine, stratul de zăpadă măsoară 5 centimetri.

În staţiunea Parâng stratul de zăpadă măsoare circa 3 centimetri. Zăpada s-a aşternut într-un strat foarte subţire şi în domeniul schiabil Transalpina.

Zăpadă de aproape jumătate de metru, la Bâlea Lac
    
Stratul de zăpadă a depăşit 40 de centimetri grosime, la peste 2.000 de metri altitudine, la Bâlea Lac, în munţii Făgăraş, conform meteorologilor sibieni.

Izolat sunt posibile şi declanşări spontane de avalanşe pe pantele mai înclinate, riscul fiind mai însemnat în Făgăraş, la peste 2.000 de metri. La Bâlea Lac temperatura maximă în aceste zile e prognozată la minus 3 grade Celsius. E posibil ca temperaturile să coboare până la minus 10 grade Celsius.

×