x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tiberiu Niţu, despre scandalul de la "Bolintineanu": Colegii noştri au acţionat procedural. Nu ştiu dacă s-au emis mandate

Tiberiu Niţu, despre scandalul de la "Bolintineanu": Colegii noştri au acţionat procedural. Nu ştiu dacă s-au emis mandate

05 Iul 2013   •   14:30
Tiberiu Niţu, despre scandalul de la "Bolintineanu": Colegii noştri au acţionat procedural. Nu ştiu dacă s-au emis mandate

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat că procurorii au acţionat procedural în cazul anchetei de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu". Niţu a precizat că nu ştie dacă s-au emis sau nu mandate de aducere pentru elevii pe care anchetatorii vor să îi audieze.

"Din punct de vedere al Codului de procedură penală, colegii noştri au acţionat procedural. Nu am o situaţie în clipa de faţă să vă spun câţi învinuiţi sunt, pentru câţi s-au emis mandate de aducere, pentru câţi citaţii şi aşa mai departe (...) Colegii noştri ne-au precizat că au acţionat în conformitate cu Codul de procedură penală şi aş dori să vă spun că persoanele implicate într-o cauză penală care contestă măsurile procesuale adoptate sau actele procedurale efectuate le pot contesta de asemenea procedural", a afirmat Niţu. Întrebat dacă pentru elevii de la Colegiul "Dimitrie Bolintineanu" au fost emise mandate de aducere, procurorul general a spus că nu a fost informat în legătură cu mandatele.

"Eu nu spun că nu au drepturi copiii, că nu au drepturi toate celelalte părţi implicate în procesul penal. Eu nu ştiu dacă au fost emise sau nu mandate de aducere, nu pot face ipoteze şi nici pot emite supoziţii. Nu am verificat dacă s-au emis mandate de aducere", a mai spus Niţu.

Poliţiştii au descins, astăzi, la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" pentru a pune în executare peste o sută de mandate de aducere emise pe numele unor elevi care au susţinut examenul de bacalaureat la această şcoală, vizată de o anchetă a procurorilor parchetului Capitalei privind suspiciuni de fraudă la examen.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, a declarat că poliţiştii vor pune în executare aproximativ o sută de mandate de aducere emise de instanţă, precizând că elevii vor fi duşi cu autocare la audieri, însă nu au calitatea de învinuiţi şi nu sunt reţinuţi.

"S-a discutat cu fiecare copil în parte, i-a fost prezentat mandatul. Cei care au avut probleme, au fost lăsaţi să plece. (...) Restul copiilor vor fi transportaţi cu mai multe autocare, o parte la sediul DGA din Şoseaua Olteniţei şi alţii la sediul DGPMB din Calea Victoriei. De asemenea, am pus la dispoziţia părinţilor un număr de telefon - 021.315.35.34, interior 22181 -, unde pot să sune pentru a discuta cu colegii mei şi pentru a afla la care din cele două sedii se află copiii", a mai spus Alexandru Niculae, precizând că părinţii sunt aşteptaţi la aceste sedii pentru a-şi însoţi copiii.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a declarat că elevii vor fi audiaţi săptămâna viitoare.

×