x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nou termen în procesul Regelui Mihai I cu Dieter Stanzeleit privind paternitatea

Nou termen în procesul Regelui Mihai I cu Dieter Stanzeleit privind paternitatea

15 Ian 2014   •   10:40
Nou termen în procesul Regelui Mihai I cu Dieter Stanzeleit privind paternitatea

La Judecătoria Sectorului 1 au ajuns Dieter Stanzeleit şi avocatul Casei Regale a României, la un nou termen la procesul de stabilire a paternităţii, intentat de Dieter Stanzeleit.

Dieter Stanzeleit a formulat această cerere în fata magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 1, la termenul din 13 noiembrie al dosarului în care solicită să se stabilească, în urma administrării probelor, că Regele Mihai I al României este tatăl său biologic. Avocatul lui Stanzeleit, Artim Sartizian, declara atunci că a solicitat să se adreseze o întrebare preliminară Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, care să decidă care instanţă va trebui judece această cerere, "nu neapărat de stabilire a paternităţii, dar a acelei substituiri de persoane care a avut loc, potrivit spuselor dumnealui, la vârsta de cinci ani".

"Instanţa germană s-a pronunţat în sensul că o astfel de verificare nu poate fi făcută separat de procesul de paternitate din România", preciza avocatul Artim Sartizian.

Soluţia magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 1, de netrimitere a unei întrebări preliminare la CJUE, nu este definitivă.

După dezbaterile de la ultimul termen de judecată, Stanzeleit a vorbit despre modalitatea în care ar fi reuşit să îşi amintească primii cinci ani ai copilăriei, pe care i-ar fi petrecut în România, la Casa Regală, el afirmând că a recurs chiar şi la şedinţe de hipnoză.

 "Aşa am ştiut că aşa s-au întâmplat toate aceste lucruri. Am fost într-un avion în Statele Unite, lângă mine a fost o doamnă şi mi-a povestit că soţul ei are o soluţie în acest sens, adică hipnoza", spunea Stanzeleit, potrivit Mediafax.

Avocatul Casei Regale, Adrian Vasiliu, declara atunci că Regele Mihai I se simte hărţuit de Dieter Stanzeleit, care susţine că este fiul acestuia şi care a folosit documente false pentru a demonstra gradul de rudenie.

"Se simte hărţuit, a făcut şi plângeri penale la Geneva, dar el (Dieter Stanzeleit - n.r.) are dreptul să facă acţiuni în justiţie, le face. Cândva, poate, vor exista şi consecinţe", a spus apărătorul Regelui Mihai I.

 Avocatul a mai arătat că Stanzeleit a folosit documente false pentru a demonstra gradul de rudenie dintre el şi Regele Mihai I.

"În Germania, s-a constatat că actele pe care foloseşte sunt contrafăcute de către Securitatea română sau cine mai ştie de către cine. Sunt acte care sunt scrise pe hârtie care nu exista pe vremea când actele sunt datate, sunt acte scrise cu pix cu pastă, când nu exista încă pixul cu pastă şi mai există acte de prin anii '40 sau '45, scrise cu imprimantă cu cerneală. Astea le-a stabilit un expert german, aceste lucruri sunt definitive şi irevocabile", preciza avocatul Vasiliu.

×