x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nouă lege pentru românii care stau la bloc! Amenzi uriașe pentru cei care o încalcă

Nouă lege pentru românii care stau la bloc! Amenzi uriașe pentru cei care o încalcă

28 Sep 2018   •   13:40
Nouă lege pentru românii care stau la bloc! Amenzi uriașe pentru cei care o încalcă

Începând de astăzi, 28 septembrie, proprietarii de apartamente pot fi amendaţi cu până la 10.000 de lei pentru diverse fapte odată cu intrarea în vigoare a noii legi privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari. 

Astfel, potrivit legii nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, proprietarii care nu se ocupă de lucrările de întreținere/reparații/înlocuire ce țin de proprietatea lor individuală, dacă prin aceasta se pot produce prejudicii celorlalți proprietari, vor risca o amendă între 5.000 și 10.000 de lei, potrivit Avocatnet.ro.

De asemenea, potrivit aceleaşi surse, proprietarii care pun în pericol integritatea structurii clădirii sau a altor apartamente ori buna funcționare a instalațiilor, riscă amenzi între 500 și 3.000 de lei, iar dacă schimbă destinația locuinței sau spațiului cu altă destinație decât aceea de locuință fără autorizațiile și aprobările legale, amenzile pot ajunge până la 10.000 de lei. 

Noua lege mai prevede, printre altele, şi că proprietarii care nu vor permite accesul în locuință pentru reparații, lucrări sau în situații de urgență vor risca o amendă maximă de 3.000 de lei.

×
Subiecte în articol: amenzi proprietari