x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nutu Camataru, retinut de procurori

Nutu Camataru, retinut de procurori

24 Iul 2004   •   00:00

Unul dintre cei mai cunoscuti capi ai lumii interlope bucurestene, Nutu Camataru, pe numele sau adevarat Ion Balint, a fost retinut, in noaptea de joi spre vineri, in urma unei actiuni spectaculoase a procurorilor si jandarmilor in holul unui hotel din Mamaia.

Principalul cap de acuzare pentru care este cercetat este proxenetismul si sechestrarea de persoane. In acest dosar Nutu este cercetat ca si complice, alaturi de fratele sau, Sile Camataru, arestat la inceputul lunii mai a.c. Ieri dupa-amiaza, procurorii si jandarmii au efectuat mai multe perchezitii in cateva imobile din Sectorul 5.

Surse din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor au precizat ca retinerea lui Nutu Camataru a fost pusa la punct in urma unor actiuni ce au inceput in urma cu doua saptamani. Ancheta a fost coordonata de catre procurorii Sectiei de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, ei fiind sprijiniti de luptatorii Brigazii Speciale de Interventii a Jandarmeriei Romane, iar informatiile referitoare la activitatile lui Nutu Camataru au fost culese de Directia Generala de Informatii si Protectie Interna a MAI. (Miruna Pasa, Ion Alexandru)

AUDIERI

Echipa de ancheta in acest caz l-a audiat ieri, timp de doua ore, pe Adrian Panduru, unul dintre locotenentii lui Nutu Camataru, cunoscut sub porecla de "Limba". La 7 mai, procurorii au solicitat Tribunalului Bucuresti emiterea unor mandate de arestare, pe o perioada de 29 de zile, pe numele lui "Limba" si Balint Vasile, zis "Sile Camataru", pentru savarsirea, in concurs, a infractiunilor de proxenetism si initiere, constituire si sprijinire a unui grup infractional organizat.

×
Subiecte în articol: observator camataru nutu camataru