x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O alunecare de teren produsă în Vâlcea a dislocat o pădure pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi

O alunecare de teren produsă în Vâlcea a dislocat o pădure pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi

05 Mai 2014   •   16:18
O alunecare de teren produsă în Vâlcea a dislocat o pădure pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi

O locuinţă din comuna vâlceană Runcu se află în pericol, după ce o alunecare de teren a mutat efectiv pădurea din spatele construcţiei pe o suprafaţa de 500 de metri pătraţi, a declarat luni pentru Agerpres, prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu.

'Ne-am deplasat la faţa locului şi am evacuat persoana care se afla în această casă. Pădurea a ajuns la 2 metri de casă, mai exact o falie pe o rază de 500 de metri s-a deplasat şi a coborât de pe colina unde se afla casa respectivă. Am adus aici conducerea Romsilva care va lua de urgenţă măsuri pentru îndepărtarea resturilor de arbori care se află în jurul casei. Am discutat şi problema de a sădi de urgenţă puiet de salcâm pentru a stabiliza solul', a precizat Cornoiu.

De altfel, ploile căzute la sfârşitul acestei săptămâni au afectat, potrivit unui bilanţ al prefecturii realizat luni, peste 40 de comune, însemnând indundaţii în curţi şi beciuri, dar şi suprafeţe agricole

Totodată, s-au înregistrat alunecări de teren care au afectat platforme de drumuri judeţene.

Pe DN7 - Valea Oltlui s-au înregistrat căderi de pietre de pe versanţi ,dar care au fost îndepărtate de echipaje ale secţiei de Drumuri Naţionale, iar pe DN7A Valea Lotrului, căderi de arbori de pe versanţi au blocat de câteva ori traficul în zonă.

S-au înregistrat şi avarii la reţeaua electrică pe raza oraşului Călimăneşti.

Râurile sunt monitorizate, multe din ale atingând cota de atenţie.

Judeţul Vâlcea s-a aflat sub avertizare de cod galben de precipitaţii şi vijelii până luni la ora 9,00.

×